E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın üç haftanın en düşüğünde---

Altın üç haftanın en düşüğünde

Altın üç haftanın en düşüğünde
12 Eylül 2013 - 09:32 borsagundem.com

Altın, Fed'in teşvikleri azaltacağı beklentisi ile son üç haftanın en düşük seviyesine indi

Altın, Fed'in gelecek hafta yapacağı toplantıda teşvikleri azaltma kararı alacağı spekülasyonuna bağlı olarak son üç haftanın en düşük seviyesine indi. Gümüş değer kaybederken, platin son bir ayın en düşük seviyesine indi.
Spot altın yüzde 0.8 düşerek ons başına 1,354.51 dolar ile 20 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesine indikten sonra, Singapur saati ile 11:45'te 1,360.10 dolara geldi. Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.7 düşerek, ons başına 1,353.80 dolar ile 20 Ağustos'tan bu yana en ucuz seviyesine indi.
Altın bu yıl, Fed'in, ekonomideki iyileşme ile birlikte, halen aylık 85 milyar dolar olan varlık alım programını daraltacağı beklentileri ile birlikte yüzde 19 düştü. Bugün açıklanacak olan ABD haftalık işsizlik başvuruları verisinin son üç haftada ilk kez yükseliş göstermesi beklenirken, Bloomberg'in 6 Eylül'de düzenlediği ankete katılan ekonomistler, Fed'in 17-18 Eylül'deki toplantısında parasal genişlemeyi 10 milyar dolar azaltmasını bekliyor. ABD ve Rusya dışişleri bakanları bugün, Suriye'nin kimyasal silahlarını teslim etmesine ve Askeri harekatı önlemeye yönelik planı görüşmek üzere bir araya geliyor.
Çin'in borsaya kote en büyük aracı kurumunun bir birimi olan CITICS Futures Co.'nun şef yatırım stratejisti Wang Xiaoli, "Jeopolitik risklerin azalması ile birlikte, dikkatşer tekrar parasal genişlemeye ve Fed'in gelecek haftaki toplantısına kayıyor ve piyasasının toplantıya kadar volatil seyretmesini bekliyoruz," dedi ve "Kısa bir süre içinde Suriye'ye askeri harekat ihtimali düşük, ancak piyasa Suriye ile ilgili haberlere reaksiyon göstermeye devam edecek" şeklinde görüş bildirdi.
Cenevre Toplantısı
Altın geçen ay, Orta Doğu'daki tansiyonun artması ve petrol fiyatlarındaki ralli ile birlikte son üç ayın en yüksek seviyesine çıktı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, ABD Başkanı Barack Obama'nın askeri harekata ilişkin Kongre'deki oylamayı ertelemesinin ardından bugün Cenevre'e sorunu görüşmek üzere bir araya gelecek.
Thomson Reuters GFMS'ye göre, küresel altın talebi, külçe alımlarında rekor seviyeden düşüşler ve merkez bankalarının daha az alım yapmalarından dolayı, yılın ikinci yarısında, geçen yılın aynı dönemindeki seviyesi olan 2,309 tondan ve ilk altı aydaki seviyesi olan 2,533 tondan 2,237 tona düşecek.
Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları dün, ikinci gün üst üste değişmeyerek 917.13 tonda kaldı.
Spot gümüş yüzde 1.4 düşüşle ons başına 22.8730 dolara kadar indikten sonra 23.0397 dolara geldi. Fiyatlar dün 22.7739 dolar ile 22 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesini görmüştü.

Platin yüzde 0.5 düşüşle ons başına 1,466.40 dolara kadar inerek 8 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesini görürken, spot palladyum yüzde 0.3 kayıpla 690.50 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)