E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın üç haftanın zirvesinde---

Altın üç haftanın zirvesinde

Altın üç haftanın zirvesinde
17 Şubat 2014 - 09:27 borsagundem.com

Altın, ABD'de toparlanmanın yavaşlayacağı endişeleri ile artan güvenli liman alımlarından destek buldu

Altın, ABD ekonomisinde toparlanmanın yavaşlayacağı endişeleri üzerine artan güvenli liman talebinin etkisi ile üç ayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine çıktı. Gümüş en az 1968'den bu yana en uzun süreli çıkış dönemini gerçekleştirmeye yönlendi.

Spot altın yüzde 0.9 yükselişle ons başına 1,330.03 dolara kadar çıkarak 31 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından, Singapur saati ile 13:34'te 1,325.78 dolara geldi. Fiyatlar geçen hafta yüzde 4.1 ile 16 Ağustos ile biten haftadan bu yana en hızlı haftalık çıkışını gerçekleştirdi. 

Altın 2014 yılında, ABD ekonomisinde tekleme işaretlerinin yatırımcıların güvenli liman niteliğindeki varlıklara olan iştahlarını artırması ile birlikte güçlenen sikke ve külçe altın talebi ortamında, yüzde 10 sıçradı. ABD'de geçen hafta açıklanan Ocak ayı fabrika üretim verisi beklenmedik bir şekilde düştü ve Mayıs 2009'dan bu yana en hızlı kaybını yaşadı. Milyarder John Paulson, dördüncü çeyrekte altın varlıklarını sabit tutarken, hedge fonları yükseliş beklentilerini üç ayın zirvesine çıkardı.

Singapur'da Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analisti Victor Thianpiriya, "Exchange traded fonlarının (ETF) varlıklarında önemli bir dönüş gördük," dedi ve İnsanlar buna bakmaya ve uzun vadeli yatırımcıların bekleyişlerinin sabit kaldığını ya da olumluya dönmekte olduğunu düşünmeye başlıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Dünyanın en büyük altın destekli ETF'si SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, geçen hafta yükseldi ve yükselişini üçüncü haftaya taşıyarak Ağustos'tan bu yana en uzun süreli haftalık artış serisini yakaladı. 14 Şubat'ta açıklanan hükümet dosyalarına göre, SPDR'ın en büyük yatırımcısı Paulson & Co., 31 Aralık itibariyle 10.23 milyon adet olan SPDR payını sabit tuttu. Paulson, bu fondaki payını, 30 Haziran'da biten çeyrekte yarıya düşürdükten sonra sabit tutuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)