E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın üçüncü günde de geriliyor---

Altın üçüncü günde de geriliyor

Altın üçüncü günde de geriliyor
16 Eylül 2011 - 09:22 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nın, piyasalara dolar likiditesi sağlamak üzere merkez bankalarıyla anlaşmasının da etkisiyle altın düşüşünü sürdürüyor

Avrupa Merkez Bankası'nın dün aldığı kararın etkisiyle altın üçüncü günde de geriledi. Değerli metal, böylece dört aydaki en büyük hafatlık kaybına ilerledi.
Külçe altının ons fiyatı yüzde 0.8 kadar düşerek 1,775.03 dolar oldu. Metal bu hafta yüzde 4.3 oranında düşüş kaydetti. Aralık teslim altının ons fiyatı 1,779 dolardan işlem gördü.
Avrupa Merkez Bankası dün, piyasalara dolar likiditesi sağlamak üzere ABD, İngiltere, Japonya ve İsviçre merkez bankalarıyla anlaştığını bildirmişti. Öte yandan Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy borç kriziyle mücadele eden Yunanistan'ı destekleyerek ülkenin euro bölgesinde kalacağını söylemişti.
Sydney'deki Fat Prophets'te kaynak analisti olan David Lennox, "Şu an yatırımcıları güvenli limanlara yönelten korku faktörünün azalmakta olduğunu görüyoruz" diye konuştu.
Dün spot altın 1,773.10 doları görerek 26 Ağustos'tan beri en düşük sevieyye inmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)