E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın uçurumdan yuvarlanıyor---

Altın uçurumdan yuvarlanıyor

Altın uçurumdan yuvarlanıyor
13 Eylül 2013 - 08:34 borsagundem.com

Fed ve Suriye tedirginliği altının ons fiyatını beş haftanın en düşük seviyesine indirdi

Piyasalarda devam eden Fed’in tahvil alımı ve Suriye’ye müdahale gerginliği güvenli liman olarak görülen altında satış getirmeye devam ediyor. Yatırımcılar Fed’in mevcut şartlar altında sıkılaştırmaya sert bir giriş yapmayacağını ve Suriye’ye müdahalenin sınırlı kalacağını düşünerek, altında satışı sürdürdü. Altının onsu haftanın son işlem gününe bir önceki günkü yüzde 3 değer kaybının ardından hafif yükselişle başladı.
BEŞ HAFTANIN EN DÜŞÜĞÜNÜ GÖRDÜ
Değerli metalin onsu güne 1,326 dolardan başladı ancak sonraki saatlerdeki işlemlerde düşerek 1,312 doları gördü ve son beş haftanın en düşük seviyesine indi.  Dün Hong Kong ve Çin’den gelen fiziki alımların değerli metalin fiyatındaki daha büyük düşüşleri desteklediğine işaret edildi. Uzmanlar, bazı yatırımcıların alım için altının daha da değer kaybetmesini beklediğini ifade ediyor. Altının ons fiyatı yılbaşından bu yana yüzde 20’nin üzerinde değer kaybetti. Piyasalar gelecek haftaki kritik Fed toplantısı öncesinde tedirgin. Fed’den toplantıda aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımının geleceğine yönelik net açıklamalar bekleniyor. Yatırımcılar ve uzmanlar Fed’in desteğini geri çekeceğini açıklayacağını düşünüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)