E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın üreticileri de iflasın eşiğinde---

Altın üreticileri de iflasın eşiğinde

Altın üreticileri de iflasın eşiğinde
01 Temmuz 2013 - 18:54 borsagundem.com

Uzmanlar altın fiyatlarının maliyetini çıkaramayacak seviyeye geldiğini söyledi

Geçen hafta Cuma günü altın 2010'dan bu yana en düşük seviyesi olan 1,200 doların altına geriledi. Uzmanlar düşüşün devam etmesi durumunda kar etmenin imkansız olacağını ileri sürdü.Uzmanlar, altın fiyatlarının bu düzeyde seyretmesi durumunda altın madenciliğinden kar etmenin gittikçe zorlaşacağını ifade etti.

Compass Global Markets'da komisyoner olarak görev yapmakta olan Andrew Su, altın üretim maliyetleri konusunda ilginç değerlendirmelerde bulundu. Su " Dünyanın en büyük altın üretiminin gerçekleştiği Avusturalya'da, 2007 yılında üretim maliyeti 500 dolar olan altının onsu bugün 1000 doların üzerine mal oluyor" diye konuştu.

"ÇOK SAYIDA ŞİRKET İFLAS ETTİ"
Andrew Su sözlerine şöyle devam etti;
" Açıkçası biz gerçek maliyet rakamlarının resmi rakamların 1000 doların çok daha üzerinde olduğu düşüncesindeyiz. Avustralya'da bu yıl ki üretim seviyesi oldukça düşük olduğu açıkça görülüyor. Altın madenciliğinde ülkenin önde gelenleri arasında yer alan çok sayıda şirket iflasını açıkladı.Öte yandan sabit maliyetlerde yaşanan artış madencilik faaliyetlerini daha da zorlaştırdı."

"ÜRETİM MALİYET 1.000 İLE 1.200 DOLAR ARASI"
Altının onsunun toplam maliyetinin ölçeğe bağlı olmakla beraber 1,000 ile 1,200 dolar arasında değişiklik gösterdiğini belirten sektör analistleri de söz konusu faaliyetlerin arka planınında bilinenden çok daha fazla maliyet söz konusu olduğunu ve fiyatların böyle gitmesi durumunda özellikle küçük firmaların bu işten kar etmesinin imkansız olduğu ifadesini kullandı.

1968 yılından bu yana en kötü çeyreğini yaşayan altın ABD merkez Bankası FED'in tahvil alımını azaltarak sonlandıracağını açıklamasının ardından değer kaybetmeye başlayan altın, son olarak Cuma günü 3 yılın en düşük seviyesi olan 1,180 dolar seviyesini görmüştü.Altının ons fiyatı bugün ise 1,236 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • araştırın01 Temmuz 2013 23:40

    bence bi araştırın sonra yazın, maliyet 300-400 dolar arası, 1000 dolar diyorsanız kapatın dükkanı

  • laf.01 Temmuz 2013 23:38

    yahu altın teknolojı olmadna öncede çıkartılıyordu, şimdi bu teknolojı ile çıkartmaz zarar ise, ben gulerım

  • balık hafızalıyız sanırım.01 Temmuz 2013 23:25

    bende altının çıkarılış maliyetinin bir çok yerde 250 300$ olduğunu hatırlıyorum sanki bu 1200 nerden çıktı bilemiyorum. ama siz dert etmeyin çıkması gerekirse çıkar

  • Byk01 Temmuz 2013 19:38

    Son 1 yılda %50 kâr marjı ile çalışıp nakitleride %9 faizde tutuyorlar. Kapısına kilit vursalarda iflas olmaz.

  • murat dolu01 Temmuz 2013 19:27

    Hadi canim demek lazim.onsu 400-500 usd iken nasil haril haril calisiyrolardi da simdi 1000 ons/usd seviyesinde iflas ediyorlarmis?guya altini fiyatini dusurmeyelim diye ne kadar carpici haber varsa yapiyorlar.sunu bilmek lazim ki,altindan bol hicbir yok bu dunyada.hem bir yandan binlerce ton altin cikiyor yeraltindan yilda, hem de kullanilan altin hicbir zaman hem de kullanilan altin asla kaybolmuyor diger madenelr gibi,dikat edinizz, tuketilen demiyorum, kullanilan.petrol cikinca tuketilir geriye biosey kalmaz, pamuk cikinca tuketilir geriye bosey kalmaz,ama altin kullanilir,sonr aeritilir tekrar kulanilir.Asla azalma.onun icin aslen degersiz bir madendir,altindna bol baska bisey yok dunya yuzeyinde.