E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın ve bakır yükseliyor---

Altın ve bakır yükseliyor

Altın ve bakır yükseliyor
04 Temmuz 2011 - 08:44 borsagundem.com

Metal fiyatları ABD'de bu hafta cuma günü açıklanacak olan istihdam verilerine bağlı bir yön tayin edecek

Altın fiyatları ABD dolarındaki gerilemenin etkisiyle güne ve Yunansitan'a yönelik korkuların azalmasına bağlı olarak yükselişe geçti. Cuma gününü yüzde 1'e varan bir kayıpla tamamlayan altın fiyatları şu sırada spot piyasada yüzde 0.49 oranında artışla 1493.83 dolardan işlem görüyor.
Bakır fiyatları yükseliyor
ABD'de geçtiğimiz hafta açıklanan verilerin Haziran ayında imalat sektöründe sürpriz bir güçlenmeye işaret etmesi global ekonominin son dönemdeki güç kaybından kurtulmaya başladığı beklentileri doğurdu. Bu beklenti ile bakır fiyatlarında geçen hafta başlayan yükseliş bugün de sürüyor.
Londra Metal Borsası'ndan üç ay vadeli bakır sözleşmeleri yüzde 0.3 oranında artışla
9461.25 dolardan Şangay borsası eylül vadeli sözleşmeleri ise yüzde 0.5 oranında
artışla 70240 yuan seviyesinden işlem görüyor.
Baz Metal Fiyatları yön tayininde ABD verilerini bekliyor
Phillip Futures investment yatırım analisti Ong Yi Ling'e göre londra Metal Borsası'nda baz metal fiyatları ABD'de bu hafta cuma günü açıklanacak olan istihdam verilerine bağlı bir yön tayin
edecek. ling konuya ilişkin açıklamasında "İstihdam verileri bakır fiyatlarının bu hafta destek alacağı temel verilerden birisi olacak. Piyasalar ayrıca Çin'in pazar günü açıklanacak olan dış ticaret verisine karşı da hassas" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)