E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları'Altın ve gümüş yükselecek'---

'Altın ve gümüş yükselecek'

'Altın ve gümüş yükselecek'
04 Ağustos 2011 - 10:48 borsagundem.com

Ham madde taleplerinin daha fazla kazançlarını kaldırabilecek güçte olduğunu söyleyen JP Morgan, altın ve gümüşte ralli öngördü

JP Morgan Chase&Co., küresel ekonomideki yavaşlamanın devam ettiğine ve ham madde taleplerinin daha fazla değerlenmeyi kaldırabilecek güçte olduğuna dikkat  çekerek, altın ve gümüşte ralli öngördü ve yatırımcılara emtia varlıklarında kalmalarını söyledi.
Colin P. Fenton ve Matthew Lehmann'ın dünkü raporlarına göre altın bu yılın sonuna kadar 1,800 doları, gümüşün metre küp fiyatı ise 10,000 doları görecek. JP Morgan, her iki metal için de tahminlerini önceden uyarmadan yükseltti. Hong Kong'taki Polly Leung, bankanı medyaya daha fazla detay ve rakam veremeyeceğini söyledi.
Standard&Poor's GSCI Spot Endeksi'nde yer alan emtia düne kadar 6 gün üst üste değer kayderek, 2010 Mayıs'ından bu yana en uzun süreli kayıp dönemine işaret etti. Endeksteki kayıplarda, küresel ekonomideki yavaşlama etkili oldu.
JP Morgan'ın ABD'den sorumlu başekonomisti Michael Feroli, bankanın ABD'nin 3. çeyreğe ait büyüme tahminini yüzde 1.5 olarak belirledi. Dünyanın en büyük petrol kullanıcısı olan ABD, bakır ve alüminyumda Çin'in ardından ikinci sırada geliyor.
Emtiada şimdilik daralma beklenmediğini ve emtianın yükselmeye devam edeceğini belirten Fenton, daha düşük bir hızda olmasına rağmen, ikinci yarıda beklenen küresel büyümenin emtia piyasalarını desteklemeye yeterli olacağını öngördü.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)