E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın ve gümüş yükselişe geçti---

Altın ve gümüş yükselişe geçti

Altın ve gümüş yükselişe geçti
11 Mayıs 2011 - 10:20 borsagundem.com

Avrupa'daki borç krizinin endişesi ve Çin'deki enflasyon ile altın ve gümüş yükselişe geçti

Çin'de enflasyonun tahminlerin altında gelmesi ve Avrupa'nın borç krizinin tasarruf aracı olarak kıymetli metallere yönlendirmesi ile altın ve gümüş kazançlarını genişletti.
Geçtiğimiz haftanın yüzde 4.4'lük kaybından beri 4 gündür tırmanış gösteren spot altının onsu yüzde 0.5 kadar yükselerek 1,523.82 dolar oldu, Singapur'da ise sabah 11.05'te 1,522.95 dolardan işlem gördü. Geçtiğimiz hafta yüzde 27 değer kaybeden gümüş vadelilerinin onsu ise yüzde 1.9 değerlenerek 39,20 dolar oldu.
Çin'deki tüketici fiyatları nisan ayında bir önceki yıla göre yüzde 5,3 artış gösterdi, böylece hükümetin bir yıllık hedefi 4 ayda aşılmış oldu. Bloomberg ekonomistlerinin beklentisi ise enflasyonun yüzde 5.2 hızlanacağı yönündeydi. Çin'in enflasyonu Mart'ta da yüzde 5.4 olarak gerçekleşmişti.
Standard Bank Plc analisti Marc Ground konuyla ilgili "Çin'deki tahminlerin üstünde gelen enflasyona dışardan baktığımızda bazı kıymetli metallere olan talebi orta vadede desteklediğini görebiliriz." yorumunda bulundu.
"Enflasyon Çin'in yüzlesşmesi gereken en baskıcı problem" diyen Çin Başbakanı Wen Jiabao, hedef enflasyonu yüzde 4 olarak belirliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)