E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın ve gümüş yükseliyor---

Altın ve gümüş yükseliyor

Altın ve gümüş yükseliyor
12 Mayıs 2011 - 08:58 borsagundem.com

Altın ve gümüş fiyatları, Avrupa borç krizi ve enflasyon endişelerine bağlı olarak yükseldi

Altın ve gümüş fiyatları, Avrupa'da borç krizinin düzelme işaretleri göstermemesi ve küresel enflasyonun hız kazanması sonucu, metallere yönelik değer koruma amaçlı talebin artması ile birlikte yükseldi.
Spot altın yüzde 0.4 yükselerek ons başına 1,506.60 dolara kadar çıktı. Metal, dün yüzde 1 düştükten sonra, bugün Singapur saati ile 10:49'da 1,504.88 dolar seviyesindeydi. Gümüş vadelileri ise yüzde 1.1'lik kazanç ile yüzde 1.3'lük kayıp arasında dalgandıktan sonra 3.46 dolar seviyesine geldi. Metal dün yüzde 7.7'lik bir kayıp yaşamıştı.
Commerzbank AG'den emtia araştırma müdürü Eugen Weinberg, bilgilendirme notunda, "Düşük fiyatlar daha büyük çaplı fiziki alımlar için kullanılıyor" dedi ve "Değerli metaller enflasyon ve Avrupa borç krizi nedeniyle talep görüyor ve bu durum bir süre daha sürecek gibi görünüyor" şeklinde görüş bildirdi.
İngiltere Merkez bankası Başkanı Mervyn King, dün yaptığı açıklamada, enflasyonun "rahatsız edici biçimde yüksek" olduğunu söyledi ve yetkililer bu yılın ilerleyen döneminde faizin artırılabileceği yönünde işaretler evrdi. Çin'de enflasyon Nisan ayında yüzde 5'in üzerinde kaldı ve analistlerin tahminlerinin üzerinde gerçekleşti.
Avrupa Birliği, Avrupa Merkez Bankası ve IMF'den yetkililer dün Yunanistan'ın dördüncü gözden geçirmesi için biraraya geldi. Yunanistan'ın Haziran ayında 12 milyar euroluk kredi dilimini alabilmesi için bu gözden geçirme şart.
Altın 2 Mayıs'ta ons başına 1,577.57 dolara kadar çıkarak rekor seviyeye ulaşmıştı. Metal 2010 yılında yüzde 30'luk yükselişinin ardından, bu yıl yüzde 6'lık bir yükseliş gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kemal Ertuğ21 Mayıs 2011 22:02

    petrol arzı daraldıkça ülkeler ve insanlar güvendiği limanlara yatırım yapıyor, bunlar da petrolün kendisi, altın, gümüş ve de bakır. bence altın ve gümüş bulunduranlar orta ve uzun vadede ciddi anlamda kazanacak, altın hesabı veya fon demiyorum, halis muhlis altından söz ediyorum. neden bazı ülkeler piyasadan altın topluyor sizce ?