E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın veriler öncesi düştü---

Altın veriler öncesi düştü

Altın veriler öncesi düştü
04 Temmuz 2013 - 13:38 borsagundem.com

Altın Londra'da, ABD istihdam verisi öncesi, Portekiz beklentileri ile birlikte düştü

Altın Londra'da, Portekiz'deki siyasi anlaşmazlığın bugün çözüme kavuşturulacağı spekülasyonu ile birlikte, yarın açıklanacak olan ve Fed'in teşvikleri azaltmasıkonusunda işaretler verebilecek tarım dışı istihdam verisi öncesi düştü.
ABD'de yarın TSİ 15:30'da açıklanacak olan Haziran ayı tarım dışı istihdam verisinin, istihdamda artış olduğunu göstermesi bekleniyor. ABD'de piyasalar bugün bağımsızlık Günü tatili nedeniyle kapalı. Portekiz'in gösterge tahvilinin faizi, istifası ile Portekiz hükümetini çökme tehdidiyle karşı karşıya bırakan Bakan Paulo Portas'ın, bütçe politikası konusundaki görüş ayrılıklarını gidermek için bugün Başbakan Pedro Passos Coelho ile biraraya gelmesinden önce, Kasım ayından bu yana gördüğü en yüksek seviyesinden düştü.
Londra'da Nomura International Plc analisti Saeed Amen, "Tarım dışı istihdam verisi izlenmesi gereken önemli bir faktör," dedi ve ABD'nin kapalı olmasından dolayı işlem hacminin düşük olacağına dikkat çekti. Amen, "Sanırım Portekiz'deki durum sakinleşti" değerlendirmesinde bulundu.
Spot altın yüzde 0.2 düşerek, Londra saati ile 10:18'de, ons başına 1,250.37 dolara geriledi. Fiyatlar dün, 28 Haziran'da 1,180.50 dolara kadar inerek Ağustos 2010'dan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından, yüzde 0.8 yükseldi. Ağustos vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.2 değer kaybederek, ons başına 1,249.10 dolara geriledi. Kontrat dün yüzde 0.7 yükselmişti.
Londra'da  VTB Capital analisti Andrey Kryuchenkov, bugünkü raporunda, "İstihdam piyasası, varlık alım programının daraltılması açısından, Fed'in karar alma sürecinin kilit odaklanma noktası," dedi ve "Bugün, Avrupa Merkez Bankası'nın aylık açıklaması haberlerde baskın konu olacak ve altında hacimsiz ve çalkantılı işlemlere katkıda bulunacak" değerlendirmesinde bulundu.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)