E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın veriler öncesi düşüyor---

Altın veriler öncesi düşüyor

Altın veriler öncesi düşüyor
22 Ekim 2013 - 08:56 borsagundem.com

ABD'de bugün açıklanacak tarımdışı istihdam verisi öncesinde altın 3. gününde de kayıplarına tutundu

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de bugün açıklanacak ve Fed'in tahvil alımları azaltımına ilişkin daha fazla fikir vermesi beklenen tarımdışı istihdam verisinin öncesinde altın 3. gününde de kayıplarını devam ettirdi. Paladyum 8 haftanın zirvesini test etti.

Spot altın geçtiğimiz hafta yüzde 3.5 değerlenerek 2 ayın en iyi performansını göstermesinin ardından bugün Singapur saati ile 11:39'da yüzde 0.1 aşağıda ons fiyatı 1,314.16 dolardan işlem gördü. Bu yıl değer kazanan tek metal olan paladyumun ise ons fiyatı yüzde 0.4 artarak 752.35 dolara çıkarak 27 Ağustos'tan bu yana en yükseğine işaret etti.

ABD'de hükümetin, yaskaoyucuların bütçe ve borç limiti restleşmeleri nedeniyle 1 Ekim'den itibaren 16 gün boyunca kapalı olmasından ötürü ertelenen Eylül ayına ait arımdışı istihdam verisi bugün açıklanacak. Parasal teşvikten yana olan Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Washington'taki mali sıkıntıların büyük ihtimalle merkez bankasının tahvil alımlarını azaltım kararını erteleteceğini söyledi.

Külçe altının tarımdışı istihda verisi öncesinde düşük seyrettiğini beliten HSBC Securities Inc.'in analistlerinden Howard Wen, moral bozucu istihdam verisinin altın fiyatlarını  yükselteceğini, beklenenden iyi gelen verinin ise altın fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturacağını söyledi.

New York Comex borsasında işlem gören Aralık vadeli altın yüzde 0.1 değer kaybederek 1,314.30 dolara geriledi. İşlem hacmi son 100 günün yüzde 50 altındaydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)