E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın virüsü yok olmayacak!---

Altın virüsü yok olmayacak!

Altın virüsü yok olmayacak!
16 Nisan 2013 - 11:32 borsagundem.com

Nobel ödüllü ekonomist Krugman, siyasi "altın virüsünün" ölmeyeceğini ileri sürdü

Altındaki sert satışlar, fiyatların yalnızca yükseleceğini düşünenleri hayal kırıklığına uğrattı. Ancak bazı yatırımcıların dilinin yanmasına rağmen New York Times gazetesi köşe yazarı ve Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman, siyasi olduğunu söylediği "altın virüsünün" yok olmasının beklenmemesinin gerektiğini savundu.
Amerika'daki her şeyin "siyasi" olduğunu iddia eden Krugman, bu nedenle 2008'den sonra artan altın virüsünün de bir istisna olmadığını söyledi.
Krugman altın virüsünü, "altının zor zamanların tek güvenli varlığı" olduğu düşüncesi olarak tanımlayarak, bu görüşe sahip olanların Fed'den kurtulunarak altın standardına geçilmesini savunanlar olduğunu ifade ediyor.
Krugman, "Konservatif yaklaşıma sahip olanlar altın standardı ve altının alınmasını destekliyor çünkü bu kişiler, ekonomide istikrarı sağlamak amacıyla isteğe bağlı olarak yaratılmış olan "Kağıt (fiat) para"nın zorla kazandıkları servetlerinden çalarak, başkalarına verecek bir sistemin parçası olduğuna inanıyor" dedi.
Tarihi olarak bakıldığında altının güvenli bir yatırım aracı olmadığını savunan Krugman, altının bazen 1970'lerin sonunda ve 2001-2011 arasında olduğu gibi çok fazla kazanç getirdiğini söyleyerek, 1970'lerdeki yükselişin sonrasında altının değerinin üçte ikisini kaybettiğini hatırlattı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 16 Nisan 2013 15:19

    apoptoz... savaş çıksa sen nükleer olucak sen yaşamayımı düşünüyorsun

  • apoptoz16 Nisan 2013 13:49

    Merkez bankaları ve diğer bankalar yastık altından çil çil altınları almak için uğraştılar. Bir savaş çıkarsa görürsünüz altının ne işe yaradığını

  • goldie cemal16 Nisan 2013 13:00

    nehir er , sen öyle dedin ya gittim 1 kilogram daha altın aldım,daha düşer dediğine göre kesin çıkar altın.

  • NEHİR ER/MALİ ANALİST16 Nisan 2013 12:04

    altın,kar etmez,işçi çalıştırıp ekonomiye katkı yapmaz,sermaye arttırmaz,bedelli bedelsizi yoktur yani çoğalmaz,temettü vermez,saklaması zordur,kasada saklarsan banakaya para bayılırsın,evde hırsız korkusundan hasta olabilirsin o halde altın hiçbirşey değildir.arsa,arazi,emlak yatırımı ,ekonomiye daha çok katkı sağlar,arsaya araziye inşaat yapılınca işçi çalışacak,hammadde içerde kalacak,gsmh yükselecektir.emlak olunca alıp satılacak,vergi gelecek devlete,işler hızlanacak,içerde para dönecek ekonomi yürüyecektir.altına yatır paranı sadece korku ile bekle başka bir şey yok ekonomiye sıfır katkı sonunda dipleyince fiyatlar batarsınız iyi de olur milli ekonomiye ve kendi geleceğinize yatırım yerine bir madene ki o maden hiç bir işe yaramaz yatırırsanız sonuç malum.daha da düşecektir aman dikkat.