E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükselişte---

Altın yükselişte

Altın yükselişte
09 Ağustos 2016 - 17:30 borsagundem.com

Altın, güçlü veriler sonrası kayıplarını korudu

Spot altın cuma günü yaşanan yüzde 1.9'luk hızlı düşüşün ardından haftanın ikinci gününe yatay başlangıç yapmasının ardından güniçinde gelen alımlarla yükselişe geçti. Ons altın 1330 seviyesinden gelen alımların ardından şu saatlerde yüzde 0.52 kazanç ile 1342 dolar seviyesinden işlem görüyor.

İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 128.05 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 855,30 lira oldu.

Analistlere göre;  1330 seviyelerinin aşağısının test edilmesi ile birlikte yukarı yönde hareketlerin hız kazandığını fakat şimdilik 1335 direninin aşılamadığı görülüyor. Bu seviyenin yukarı yönde geçilememesi durumunda gerileme devam edebilir. Bu sayede 1330 - 1326 ve 1321 destekleri takip edilmelidir. Bunun yanında 1335 direnci aşılabilirse 1338 ara direnci ile birlikte 1343 seviyesine kadar yükseliş sürebilir.

Altın, CMC Markets'e göre, bu yıl yüzde 25'in üzerinde artış göstererek zirvesini yaptı ve Avrupa'ya ilişkin endişelerin azalması ve AND ekonomisinin güçlülük işaretleri göstermesi ile birlikte, aşağı yönde hareket etmeye hazırlanıyor.

Sydney'de CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, Salı günü Bloomberg Television'ın "Trendi,ng Business" programına yaptığı değerlendirmede, "Altın yapabileceğinin en iyisini yaptı," dedi ve "Altın bu yıl, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma kararınının da içinde bulunduğu küresel belirsizlik ortamında, yatırımcıların güvenli liman aramalarıyla birlikte yüzde 26'nın üzerinde değer kazandı" dedi.

McCarthy'ye göre, altın muhtemelen ons başına 1,300 doalrın altına inecek ve bu hareket 1,210-1,225 aralığı civarına doğru daha da düşüşün işaretini verecek. McCarthy, "Korkunun azalması ve Avrupa'nın bölünmesine ilişkin endişelerin uzaklaması ve doların da güçlenmesi ile birlikte altının güçlü bir baskı altında kalmasını bekliyorum" şeklinde görüş bildirdi.

Petrol hızlı yükselişin ardından gevşedi

 

Borsa'da, Rusya ziyaretinden çıkacak sonuçlar etkili olacak

 

Türk hisseleri "Moody's" sonrası al sinyali veriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)