E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yatay seyirde---

Altın yatay seyirde

Altın yatay seyirde
06 Mart 2017 - 08:43 borsagundem.com

Altın, ABD'de faiz artırımı beklentilerinin K.Kore'nin balistik füze fırlattığına ilişkin haberi dengelemesi ile yatay seyretti

Altın fiyatları, ABD'de Mart ayında faiz artırımına gidileceğine ilişkin beklentilerin Kuzey Kore'nin bu sabah füze fırlattığına ilişkin haberleri dengelemesi ile birlikte yatay bir seyir izledi.

Spot altın fazla değişmeyerek Singapur saati ile 08:38'de ons başına 1,235.10 dolarda kaldı. Altın Cuma günü yatay kapandı ve geçen haftayı yüzde 1.8 ile 16 Aralık haftasından bu yana en büyük kayıpla geçti.

Fed Başkanı Janet Yellen, Cuma günü yaptığı konuşmada, ABD merkez bankasının Mart ayında faiz artıracağı konusunda fazla şüphe bırakmadı ve ayrıca bu yıl planlanandan daha fazla faiz artırımına gidileceğine ilişkin işaretleri ortadan kaldırdı.

Avustralia & New Zealand Banking Group, bugünkü bilgilendirme notunda, "Altın, geçen hafta birden yükselen Fed'in Mart ayında faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin baskısı altında kaldı" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)