E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları​Altın yatay seyire geçti---

​Altın yatay seyire geçti

​Altın yatay seyire geçti
11 Ağustos 2014 - 19:58 borsagundem.com

Altın, risklerin değerlendirilmesi ile 3 haftanın yükseğinin altında yatay seyrediyor

Altın, yatırımcıların Ukrayna ve Ortadoğu'dan gelen rahatlatıcı sinyalleri değerlendirmeleri ile, New York'ta 3 haftanın yükseğinin altında yatay seyrediyor

Küresel hisse senetleri, Rusya'nın savaş uçaklarının Ukrayna yakınlarında gerçekleştirdiği tatbikatı sona erdirdiğini kaydetmesi ve İsrail ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinli militanların Mısır'ın önerdiği ateşkesi kabul etmelerinin ardından yükselişini ikinci güne taşıdı. Jeopolitik anlaşmazlıklar altının bu yıl yüzde 9 artış göstermesine yardımcı oldu ve fiyatlar 8 Ağustos'ta, ABD Başkanı barack Obama'nın Irak'a hava saldırısını onaylaması ile birlikte ons başına 1,322.76 dolara kadar yükselerek 3 haftanın zirvesine ulaştı. 

Dolar 6 Ağustos'ta, güvenli liman alımları ve ABr ekonomisinin güçlenmekte olduğuna ilişkin görünüm ile birlikte, 10 önemli para biriminden oluşan sepet karşısında yaklaşık altı ayın zirvesine çıktı. Fed, altının 2011'de rekor seviyeye çıkmasına yardımcı olan teşvikleri azaltmaya devam ediyor. Vadeli işlemler traderları, Fed'in Eylül 2015'e kadar gösterge faizi en az yüzde 0.5'e yükseltme olasılığının yüzde 68 olduğunu fiyatlıyor. 

Mumbai, Hindistan'da AnandRathi Commodities Ltd. analisti Abhishek Chinchalkar, "Krizlerin hafiflemekte olduğuna ilişkin herhangi bir işaret altının son dönemdeki rallisine tehdit oluşturuyor ve metali düşüşlere daha duyarlı hale getiriyor," dedi ve "Veriler ABD ekonomisinin toparlanmakta olduğunu işaret etmeye devam etti. Dolar güç kazanmaya devam ederse, altında yukarı ivme muhtemelen azalacak" şeklinde görüş bildirdi. 

Spot altın yüzde 6 sent düşerek, Londra'da ons başına 1,309.52 dolara indi. Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, fazla değişmeyerek ons başına 1,310.60 dolara geriledi.

İşlem Hacmi
Vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 43 altındaydı. 

Eski Sovyet Cumhuriyeti Ukrayna'da ordu, ülkenin doğusundaki Rus yanlılarının ateşkes önerisini reddetti ve teslim olmalaarı çağtısında bulundu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, bölgenin insani bir felaketle karşı karşıya bulunduğunu belirterek, bir ateşkese "acil ihtiyaç" duyulduğunu belirtti.

Guangzhou, Çin'de GF Futures Co. analisti Zhu Siquan, "Endişeler azalıyor gibi görünmesine karşın, jeopolitik riskler hala geri planda durduğu sürece, altın destek bulmaya devam edecek," dedi ve "Haber başlıklarından bir miktar destek alacağız, ancak büyük çaplı bir yatırımcı ilgisi görmeyeceğiz" şeklinde görüş bildirdi.

Altın destekli exchange traded fonlaındaki (ETF) varlıklar geçen hafta, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 7.4 ton düşerek Haziran'dan bu yana en güçlü gerilemesini gerçekleştirdi ve 8 Ağustos'ta 1,726.7 tona inerek bir ayın en düşük seviyesine geriledi. 

Eylül vadeli gümüş yüzde 0.2 yükselerek ons başına 19.91 dolara yükseldi. Ekim vadeli platin yüzde 0.4 düşüşle ons başına 1,472.80 dolara inerken, palladyum fazla değişmeyerek ons başına 862.95 dolarda kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)