E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1290 dolar oldu---

Altın 1290 dolar oldu

Altın 1290 dolar oldu
06 Mayıs 2016 - 15:45 borsagundem.com

Altın 1290 dolar seviyesinde seyrediyor

Bugün piyasalar açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisini takip edecek.  Fed'in Haziran ayındaki toplantıda faiz artırımına gidip gitmeyeceği kararında etkili olabilecek veriden çıkacak sonuç  altın fiyatlarında da etkili olacak. Piyasa beklentisi 200 bin civarında olan veri 160 bin geldi. Gevşeyen dolar endeksi ons altında alım getirdi. 1294 doları gören altın yüzde 1'e yakın artı ile 1290 seviyesinde....

Hafta başında 1304 doları test eden ons altında dolar endeksinin değer kazanmasıyla birlikte kayıplar yaşandı. Dün akşam saatlerinden şu ana kadar  1268 / 1280  dolar aralığında işlemlerini sürdürdü. Analistlere göre 1270 desteği kırılamazsa, olası tepkiler ilk olarak 1288 direncine kadar gelebilir. Daha yukarıda da 1305 seviyesi alım iştahının güçlenebilmesi adına kritik seviye olarak değerlendiriliyor. 

Altın bu yıl, küresel büyüme risklerinin arttığı bir ortamda, Fed'in, Euro Bölgesi ve Japonya'da borçlanma maliyetlerinin negatif seviyelere çekilmesinin ardından, faiz artırımında yavaş hareket edeceği spekülasyonuna bağlı olarak yüzde 20 yükseldi. Dolar bu hafta, dört bölgesel Fed başkanının Haziran ayında faiz artırımını düşünmeye açık olduklarını işaret etmesi sonrası güçlendi ve bu durum altının alternatif yatırım olarak cazibesini azalttı.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd., bilgilendirme notunda, "Hafifçe güçlü dolar, istihdam verisinin zayıf çıkabileceğine ilişkin beklentilere ağır bastı ve altını aşağı itti," dedi ve "Piyasanın bugün ABD'de açıklanacak olan istihdam verilerine kadar durgun kalmasını bekliyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)