E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yatay seyrediyor---

Altın yatay seyrediyor

Altın yatay seyrediyor
02 Haziran 2016 - 07:53 borsagundem.com

Altın bugün 1215 seviyelerinde yatay seyrini koruyor

Altın fiyatları, bugün açıklanacak olan  Avrupa Merkez Bankası toplantısı ve ABD ADP Tarım Dışı İstihdam verisi öncesi yatay seyrini koruyarak 1200 seviyesi üzerinde tutunmaya çalışıyor.Fed politika yapıcılarının önümüzdeki aylarda faizi artırıp artırmamaya yönelik kararı altın üzerinde de etkili olacak.Ayrıca Brexit ihtimalinin süre daraldıkça yükselmesiyle artan küresel riskler altına olan talebi artırıyor.

Ons altın Mayıs ayında yüzde 6.1 düşerek Kasım'dan bu yana en büyük aylık kaybını gerçekleştirdi.Gerçekleştirdiği sert düşüşten sonra kayıplarını telafi etmeye çalışan altın dün yatay bir seyir izleyerek 1213 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Yeni güne de yatay başlayan ons altın yüzde 0.17artı ile 1215 seviyesinden işlem görüyor.

Analistlere göre teknik olarak altın fiyatları önemli destek seviyelerine oldukça yaklaştı. 1190-1200 seviyesinin kırılması halinde ise aşağı yönlü hareketler daha sertleşebileceği belirtiliyor. Yukarı hareketlerin güçlenmesi için 1222 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanmalı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)