E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yatay seyrediyor---

Altın yatay seyrediyor

Altın yatay seyrediyor
22 Aralık 2016 - 07:26 borsagundem.com

Altın yaklaşık 1.5 aydır sürdürdüğü düşünü 1130 seviyelerinde korumaya çalışıyor

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerinin dolar ve ABD faizi görünümüne çevirmeleri ile birlikte, 10 ayı aşkın sürenin en düşük seviyesi yakınında yatay seyretti.

Spot altın dün 1129 seviyesini test ettikten sonra kapanışını 1131 dolar seviyesinden gerçekleştirdi. Şu saatlerde ise yüzde 0.11 kayıpla 1130 dolarda yatay seyrediyor.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi de yatay seyretti. Endeks bu çeyrekte yüzde 7.5 yükseldi ve 2008'den bu yana en büyük çeyrek dönem kazancına yöneldi.

Sydney'de CMC Markets baş piyasa analisti Ric Spooner, "Altın ve dolar piyasaları bu hafta büyük oranda yatay seyrediyor ve muhtemelen bir taban oluşturuyor" dedi. Spooner, altın fiyatlarındaki bir yükselişin muhtemelen doların düzeltme hareketine başlamasının bir sonucu olabileceğini ve yatırımcılar için sorunun, altın ve dolarda son dönemdeki ivme eksikliğinin yönde bir değişikliği işaret edip etmediğini sözlerine ekledi.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları 29 gün üst üste düştü ve bu Eylül 2004'ten bu yana en uzun düşüş dönemini işaret ediyor. Varlıklar Çarşamba günü 4.1 ton düşerek 1,738.2 ton ile Mayıs ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Spot gümüş yüzde 0.4 yükselerek ons başına 16.0019 dolara çıkarken, platin yüzde 0.1 artışla ons başına 917.53 dolara ve palladyum yüzde 0.3 çıkışla ons başına 660.95 dolara ulaştı.-Bloomberght

ABD seçimlerinden bu yana altın fonlarından çıkış yaşanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)