E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yatay seyrediyor---

Altın yatay seyrediyor

Altın yatay seyrediyor
28 Ocak 2014 - 08:36 borsagundem.com

Altın, Fed endişeleri ve azalan talep ile iki ayın en yükseğinden düştükten sonra yatay seyrediyor

Altın, Fed'in varlık alımlarını azaltmaya devam edeceği beklentisi ve Asya'da fiziki talebin Çin Yeni Yıl tatili öncesi yavaşlaması ile birlikte, son iki ayın en yüksek seviyesinden düştükten sonra, bu seviyelerini koruyor. Platin üç gün süren düşüşünü durdurdu.

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,257.10 dolardan bugün Singapur saati ile 11:33'te 1,257.44 dolara geldi. Metal dün yüzde 1 aşağıda kapatmadan önce, 1,279.61 dolar ile 18 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Platin yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,419.38 dolara çıktı.

Altın, Asya'da artan fiziki talebin, Aralık ayında varlık alımlarını azaltma kararı almasının ardından, 28-29 Ocak'ta toplanacak Fed'in azaltıma devam edeceği beklentilerini dengelemesi sonucu, 31 Aralık'ta gördüğü son altı ayın en düşük seviyesinden yükseldi. Dün açıklanan veri, Çin'in Hong Kong'dan net altın ithalatının, fiyatların 1981 yılından bu yana en hızlı yıllık kaybını yaşamasının alıcıları çekmesi ile birlikte, 2013 yılında 1,108.8 tona çıkarak rekor kırdığını gösterdi.

New York'ta INTL FCStone analisti Edward Meir, bilgilendirme notunda, "Altın Fed'in hareketine ilkin beklentiler ile birlikte baskı altında kalabilir," dedi ve "10 milyar dolarlık ek azaltımın büyük ölçüde beklenmesine karşın, dikkatler açıklamadaki politika tonlamasına ve kullanılan kelimelere çevrilecek" şeklinde görüş bildirdi.

Nisan vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.5 düşüşle ons başına 1,257.80 dolara geriledi. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, Fed, varlık alım programını bu yıl bitirmek için her toplantıda 10'ar milyar dolar azaltıma gidecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)