E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yatay seyrediyor---

Altın yatay seyrediyor

Altın yatay seyrediyor
28 Şubat 2012 - 10:51 borsagundem.com

ETF'deki altın varlıklarının rekor kırmasının ardından altın yatay seyrediyor

Altının geçtiğimiz hafta hem emtianın kazancından hem de euro karşısında doların zayıflamasında beslenerek hızlı yükselmesi ile çoğu yatırımcı kar satışlarına gittti, bugünse eurodan destek bularak son üç günde ilk kez artıya geçtikten sonra yatay seyrediyor.
Spot altının onsu yüzde 0.4 kadar artışla 1,774.23 dolar olurken Singapur'da ise yerel saatle 15.13'te 1,773.24 dolardan işlem gördü. Sarı metal dün, euronun dolar karşısında yüzde 0.4 değer kaybetmesi ile yüzde 0.3 geriledi. Külçe altın şubat ayında yüzde 2 kar sağlarken 23 şubat tarihinde de 14 kasımdan beri en yüksek seviye olan 1,787.55 dolara ulaştı.
Bloomberg'in veri tabanına göre ETF'deki altın varlıkları üst üste 5 gün yükselerek dün 2,398.161 metrik ton ile rekor kırdı.Bloomberg araştırmasına göre Avrupa Merkez bankası'nın yarın bankalara 470 milyar euro tutarında 3 yıllık sınırsız fon sağlaması bekleniyor.
Altın, yatırımcının kendisine değer kaybeden hisse, para birimi ve yükselen enflasyona karşı korumaya almak istemsi ile bu yıl yüzde 13 değer kazanırken rallisini de 11. yıla taşıdı. Dolar ise bu yıl içinde euronun da olduğu 6 majör para birimi karşısında yüzde 2.4 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)