E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yatay seyrediyor---

Altın yatay seyrediyor

Altın yatay seyrediyor
26 Aralık 2011 - 11:25 borsagundem.com

Tatilden kaynaklanan zayıf satışlar sebebiyle altın yatay seyir izliyor

ABD'nin ekonomik toparlanmasının sürdüğünün işaretlerinin alternatif yatırım aracı olan altına talebi kırması ve Noel tatilinden kaynaklanan zayıf satışlarla altın zayıf seyir izliyor.
Spot altının onsu pek fazla değişim göstermeyerek Singapur'da yerel saatle 14.51'de 1,604.45 dolardan işlem görüyor. Spot gümüşün onsu ise 29.11 dolar olurken platin ve paladyum ise işlem görmüyor. Hong Kong, Singapur ve Avustralya'da işlem yapılmıyor.
ABD Ticaret Bakanlığı kasım ayı dayanıklı tüketim malları siparişleri artışının dört ayın en büyük artışı olduğunu açıkladı. Çalışma Bakanlığı ise işsizlik başvurularının bir önceki hafta 4 bin kişi gerileyerek 364 bin olduğunu bildirdi. Bu hafta açıklanacak olan 20 şehirdeki konut fiyatlarının düşmüş olması beklenirken tüketicinin güveninin ise beş ayın yükseğine çıkması bekleniyor.
"Yatırımcılar ABD ekonomisinin tutunup tutunmadığı ile ilgili biraz gergin ki bu toparlanma doları beslerken altını ise geriletiyor. " diyen Agriculture Bank of China kıdemli altın analisti Wang Xinyou, "Altın fiyatları bu yıl yüzde 13 artış göstermiş olması hatırı sayılır bir kazanç." yorumunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)