E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yatırımcıları stop-loss koymalı---

Altın yatırımcıları stop-loss koymalı

Altın yatırımcıları stop-loss koymalı
23 Mayıs 2014 - 09:03 borsagundem.com

Altın fiyatları Ukrayna ve Rusya endişesiyle dalgalı seyrediyor

Merakla beklenen TCMB faiz oranı kararı dün açıklandı. Piyasada oluşan beklentinin aksine TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını %10 seviyesinden %9.5 seviyesine indirdi. İndirimin sebebi olarak azalan belirsizlik ve düşen risk primini öne çıkardı. TCMB gecelik borç verme ve borçlanma faizlerini ise sabit bıraktı. Kararın ardından kurda 2.10 seviyelerine kadar yükselişin görülmesine rağmen 200 günlük H.O desteği olan 2.09 seviyelerinde de tutunamayarak 2.0840 seviyelerine kadar geri çekilmeler gözlendi. Aslına bakarsak bu fazi indiriminin etkisinin sınırlı kaldığını söyleyelim. Piyasa her ne kadar faiz indirimi beklemese de indirim olasılığına da kapıyı kapatmış değildi. Ayrıca, faizlerin 50 baz puan indirilmesi piyasa tarafından sembolik olarak algılanmış ve TL’de sert değer kaybına sebebiyet verecek bir oran olmadığına kanaat getirilmiş gibi durmakta. Bu sabah ise yurtiçi piyasaların kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor’s’un Türkiye’nin not görünümünü değerlendireceği toplantı sonucu açıklandı. S&P Türkiye’nin notunu BB+ olarak teyit ederken görünümü negatif olarak belirledi. Kararın beklentiler dahilinde olmasından dolayı piyasalar üzerinde ki etkisi sınırlı kaldı. Teknik olarak USD/TL paritesinin 2.08 seviyelerinde tutunma çabalarını izlemekteyiz. Bu seviyelerden yükseliş hareketinin başlaması durumunda 2.0920 seviyesi takip edilmeli. 2.0920 seviyesinin yukarı yönde geçilmesi durumunda alım yönünde pozisyon açılması ile 2.1060 direnci hedef olarak belirlenebilir. 2.0870 seviyesi stop-loss olarak belirlenmelidir. Fakat TL’de değerlenmenin devam etmesi ile 2.08 seviyesinin aşağı yönde geçilmesi durumunda ise tekrar 2.06 seviyelerine düşüş hareketleri görülebilir.
 
Avrupa tarafında ise PMI rakamları piyasaların odağındaydı. Almanya İmalat PMI verisi beklentilerin altında kaldı. Hizmet PMI ise beklentilerin bir miktar üzerinde açıklandı. Fransa PMI verisinin de beklentilerin altında kaldığını da belirtelim. Euro Bölgesi Hizmetler PMI ise beklentilerden olumlu gelmesine rağmen İmalat PMI rakamları beklentileri karşılayamadı. Avrupa’dan gelen karışık ve genel anlamda olumsuz veriler eşliğinde EUR/USD paritesinin 1.3700 seviyesinin üzerinde tutunamayarak 1.3645 seviyelerine gerilediğini gördük. Gün içerisinde ise Almanya büyüme oranı verisi dikkatle takip edilecek. Euro Bölgesi’nin en güçlü ekonomisi olması dolayısıyla veri sonrası parite üzerinde hareketlilik gözlemlenebilir. Teknik olarak paritede 1.3640 desteği kritik öneme sahip. Bu seviyenin aşağı yönde geçilmesi durumunda 1.3560 seviyesi destek olarak belirlenebilir. 1.3640 seviyesinden yükseliş hareketinin görülmesi durumunda ise 1.3700 direncine doğru yükseliş hareketi görülebilir.
 
Altın fiyatlarında ise Ukrayna krizinin etkileri dün de hissedildi. Rusya yanlılarının Ukrayna’nın Donetsk şehrinde 12 Ukrayna askerlerine pusu kurarak öldürmesinin ardından altında hareketlilik gözlendi. Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyonları durdur çağrısının ardından ise altın fiyatlarında yukarı yönde hareketler hız kazanarak 1295 seviyesinden 1302 seviyelerine sert yükselişler görüldü. Teknik olarak 1305 ve 1285 seviyeleri arasında sıkışma olduğunu görmekteyiz. Altın fiyatlarının kısa vadede 1295 seviyesinin aşağısında bulunmaya devam etmesi durumunda 1285 seviyelerine doğru geri çekilmeler görülebilir. Fakat 1295 seviyesinin yukarı yönde geçilmesi ile 1305 seviyesi hedef konumuna gelecektir. Gün içerisinde Ukrayna – Rusya kaynaklı haberlerin medyada görülmesi durumunda altın fiyatlarında hareketlilik gözlenebileceği için pozisyon alınırken mutlaka stop-loss koyulmalıdır.
 
Bugün Açıklanacak Önemli Veriler:
 
Saat 09.00 Almanya Büyüme Oranı ( Beklenti: çeyreklik, %0.8 – yıllık, %2.3 )
Saat 17.00 ABD Yeni Konut Satışları ( Beklenti: 425K )

DESTEK MENKUL DEĞERLER
www.destekmenkul.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)