E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yatırımcısı şokta---

Altın yatırımcısı şokta

Altın yatırımcısı şokta
28 Şubat 2013 - 20:57 borsagundem.com

Altın, ekonomik verilerin toparlanmalarıyla oluşan iyimserliğin talebi düşürmesinin ardından kayıplarına devam ediyor

Altın vadelileri, ekonomik iyimserliğin sarı metale olan güvenli liman talebini düşürmesiyle gerileyerek 1997 yılından bu yana en uzun kayıp maratonuna doğru ilerliyor.
ABD hükümeti tarafından bugün açıklanan verilere göre 23 Şubat itibariyle sona eren haftada işsizlik başvuruları beklenenden daha fazla düştü. Almanya'da işsizlik oranı Şubat ayında beklenmedik bir şekilde düşerken, Japon sanayi üretimi Ocak ayında üst üste 2. ay yükselmiş oldu. Altının 12 yıl süren rallisinin ardından dün itibariyle 2013 yılı kayıpları yüzde 4.8 oldu.
R.J. O'Brien & Associates kıdemli emtia brokerı Phil Streible, "Dünyanın farklı bölgelerinde insanların ekonomik şartların iyileşme sinyalleri verdiklerini göstermesiyle altın artık tercih edilen bir varlık değil" ifadelerini kullandı.
Nisan vadeli altının onsu New York saatiyle 10:46'da yüzde 0.4 düşerek 1,588.60 dolara geriledi. Sarı metal bu ay şu ana kadar yüzde 4.4 kayıp yaşarken, üst üste 5. düşüşüne doğru ilerliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kemal02 Mart 2013 13:12

    Çok uzun yıllar borsada oynuyorum.Artık kaybetmekten bu işin kurdu olmuş vaziyetteyim.Söylediklerimin altınla ne alakası var demeyin.Çünkü altında ,Aynı borsadaki bir kağıt gibi spekülatörü olan bir yatırım aracıdır.Tek fark altının tüm dünyada genel bir spekülatörü vardır.Ülke içinde bir yatırım aracı değildir.uluslar arasıdır. Şimdi sıkı durun.Söyliyeceklerimi mutlaka aklınızın bir köşesine yazın. Altında hedef 50 tl diyorum.Bu size komik geldi değil mi?Ama komik gelmesin.1 yıl içinde %50 artış yakalayan bir yatırım aracının elbetteki kar satışı olacaktır.Uzun dönem kısa aralıklarla 12 yıllık ralliden bahsediyoruz artan altın nasıl oluyorda sadece 3-4 ay içinde %50 kazandırabiliyor.Ben bunun altında yatan gerçeğin spekülatif hareketler olduğunu hatırlatmak isterim. Altın 90 a düştü diye bugün sokaktaki kadın bile "aaaa altın düşmüş hemen küçük altın alalım" diyor.Ve emin olun insanlar aldıkçada altın düşecektir.Zaten amaç psikolojik bir yüksek fiyat belirleyip insanlarda düştü mantığı yaratıp ellerindeki altın rezervinden kurtulup uzun yıllar sonra tekrar aynı senaryoyu uygulayıp altını tekrar yukarı basmaktır.Bu fiyatlardan alım yapanlar için 15-20 yıl gibi bir süre altını ellerinde tutmaları gerektiğini tekrar hatırlatırım.Saygılar...

  • k yatırımcı02 Mart 2013 07:42

    altında olmak borsada olmaktan yüz bin kat daha iyidir.

  • vatandaş01 Mart 2013 07:42

    bu dünyada gerçekten herşey bu kadar yolundamı dünya çokmu huzurlu...

  • Küçük Yatırımcı28 Şubat 2013 22:16

    Burada her defasında söyledim. Altın düşüyor ve düşecek te. Biraz büyük pencereden bakmayı öğrenemedi halkımız. Kardeşim nasılsa her zaman yükseliyor diye altını alırsan tabi binersin uçurumdan önceki son duraktan trene. Yazık, televizyonda çıkıp uzman kisvesi altında 100TL'lerden altın alın diyenlere. 13 senedir yükselmiş altın daha ne gidecekti? Altın düşmez diyenlere hep şunu söyledim: Altın 1980'de 750 dolardı ve sonra 250 dolara indi. İnanmayan grafiklerini heryerde bulabilir. Yani bu altın 1000 doların altına inerse hiç şaşırmam.

  • uzman 28 Şubat 2013 21:47

    bu kadar altının üzerinde spikülatif yapan soros ve faberin allah belasını versın. herkes bu üçkakağıtçılara inanıyor altın satıyor

  • irfan28 Şubat 2013 21:11

    bizde altın mı kaldı ki üzülelim ......