E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yatırımcısının gözü ABD verilerinde---

Altın yatırımcısının gözü ABD verilerinde

Altın yatırımcısının gözü ABD verilerinde
23 Temmuz 2024 - 08:33 borsagundem.com

Ons altın faiz indirimine ilişkin belirsizliklerle yatay seyir izlerken yatırımcılar ABD verileri ve siyaseti takip ediyor.

Altın fiyatları yatay seyir izliyor. Yatırımcılar Fed'in (ABD Merkez Bankası) faiz indirimine ilişkin zaman çizelgesinin netleşmesi için bu hafta ABD ekonomik verilerini beklemeye başladı.

Ons altın bu sabah 2395,85 dolardan işlem görüyor. Analistler bugün için ilk direnç olarak 2417 doları işaret ederken, destek noktası olarak da 2381 doları gösteriyorlar.

City Index kıdemli analisti Matt Simpson, “Altın şimdilik 2.400 dolar civarında oldukça rahat görünüyor, bu nedenle GSYH'ye doğru küçük bir sıçrama şansı var. Ancak, büyüme yukarı yönlü bir sürpriz yaparsa, mevcut ortamda altının hala 2.360 doların üzerinde tutunabileceğini düşünüyorum” dedi.

Siyasi cephede ise ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, yeterli sayıda Demokrat delegenin kendisini destekleme sözü vererek adaylık yolunu açmasının ardından ilk kez bir başkan adayı olarak Wisconsin eyaletinde kampanya yürütecek.

JP Morgan, “Ortaya çıkabilecek senaryolar göz önüne alındığında net bir seçim öncesi emtia ticareti eksikliği olsa da, altın bir kazanan olarak öne çıkıyor. Mali borçlardaki artış, gümrük vergileri ve ticari misillemelerin yanı sıra geniş çaplı America First söylemine ilişkin artan kayıtsızlık endişeleri gibi altın için yapısal olarak yükseliş faktörleri muhtemelen bozulmadan kalacaktır” değerlendirmesini yaptı.

Altının kilogram fiyatında güncel durumAltının kilogram fiyatında güncel durum

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)