E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yeni haftaya yatay seyir ile başladı---

Altın yeni haftaya yatay seyir ile başladı

Altın yeni haftaya yatay seyir ile başladı
09 Eylül 2024 - 08:33 borsagundem.com

Altın fiyatları, açıklanan ABD'nin tarım dışı istihdam verisi sonrası yatay seyrini koruyor.

Geçtiğimiz hafta, ABD tarım dışı istihdam verisi sonrası gelen satışlar ile 2500 doların altına gerileyen ons altın, yeni haftanın ilk gününde yatay seyir izliyor.

Analistler, piyasanın Fed'den faiz indirimine yönelik beklentilerini güçlendirmek için ABD'de bu hafta açıklanacak TÜFE verisini beklediği ifade ediyorlar.

Analistler, ons altın için bugün destek seviyesi olarak 2486 doları gösteriyorlar. Yukarıda direnç ise 2507-2511 dolar aralığı. Desteğin aşağı kırılması halinde 2470 dolar hedeflenebilir. Yukarı hareketin güçlenmesi halinde ise yine 2529 Dolar test edilebilir.

KCM Trade baş piyasa analisti Tim Waterer, “Altın, bu hafta açıklanacak TÜFE gibi önemli bir olay öncesinde 2.500 dolar seviyesine yakın seyretmekle yetiniyor ve eğer bu rakam beklentilerin altında kalırsa altın için daha güçlü bir hikaye ortaya çıkacaktır. 2.470-2.480 dolar aralığındaki destek altın için aşağı yönlü hareketleri sınırladı, bu nedenle altının satış baskısı altına girmesi durumunda burası izlenecek önemli bir alan olacak” dedi

ABD'de istihdam artışı beklentilerin altında kaldıABD'de istihdam artışı beklentilerin altında kaldı

 

Dünya Altın Konseyi'nden yatırımcılara altın tavsiyesiDünya Altın Konseyi'nden yatırımcılara altın tavsiyesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)