E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yeniden çıkışa geçti---

Altın yeniden çıkışa geçti

Altın yeniden çıkışa geçti
08 Ağustos 2013 - 11:40 borsagundem.com

Altın, 3 haftanın düşüğüne gerilemesinin ardından işsizlik başvuruları öncesinde tırmanışta


Altın, işsizlik başvurularının artma ihtimalini fiyatlıyor. İşsizlik başvurularındaki artış Fed'in istihdam piyasasındaki hedefine ulaşmasını zorlaştırma olasılığı taşıdığından Fed yetkililerinin tahvil alım programını yavaşlatma planını erteletebilir. Altın tırmanırken diğer kıymetli metaller gümüş ve platin de değer kazanıyor.
Spot altının onsu yüzde 0.6 artışla 1,294.85 dolara çıkmasının ardından Singapur'da yerel saatle 10.12'de 1,292.77 dolardan alıcı buldu. Altın fiyatları dün 17 Temmuz tarihinden beri en düşük seviye olan 1,273.02 dolara gerilemişti. Comex'te işlem gören Aralık teslimli altın vadelileri ise yüzde 0.5 artışla 1,291.40 dolara yükseldi.
Fed'in iki tur parasala genişlemeye gittiği Aralık 2008 - Haziran 2011 döneminde altın yüzde 70 değer kazanmıştı. Fed'in tahvil alım programını bitireceğine dair spekülasyonlar ile kıymetli metal bu yıl yüzde 23 düşüş gösterdi. Fed Bölge başkanlarının parasal genişlemenin bu yılın sonuna doğru azaltılmaya başlanabilceğine dair açıklamalarının ardındansa altın 3 haftanın düşüğüne gerilemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)