E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın, yılın en düşük seviyesinde---

Altın, yılın en düşük seviyesinde

Altın, yılın en düşük seviyesinde
21 Temmuz 2022 - 10:44 borsagundem.com

Altının onsu 1.700 doların altını görerek Ağustos 2021'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.


Altında Fed ve ECB kararları öncesi baskı devam ediyor. Avrupa Merkez Bankası’ndan faiz artırımı beklendiği günde altın baskı altında. Üç günün ardından yeniden 1700 doların altına inen altın, 1685 dolar ile Ağustos 2021'den beri en düşük seviyeden işlem görüyor. Altın, Mart 2021'de 1677 dolara kadar gerilemişti.

1684 destek seviyesine dikkat çeken analistler, bu seviyenin üzerinde günlük bar kapanışlarına devam etmesi halinde tepki alımları görülebileceği görüşünde. Bu durumda ilk direnç seviyemiz 1698 olarak gösteriliyor.

Gram altında düşüş

Dün, dolar kurundaki yükselişe karşın ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,5 azalışla 960,6 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de düşüşle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,2 altında 958,9 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.573 lira, Cumhuriyet altını da 6.425 liradan satılıyor.

Analistler, piyasaların resesyon riski ve enflasyon endişeleri arasında karışık bir seyir izlediğini kaydederek, bugün gözlerin Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikası kararlarına çevrildiğini söyledi.

ECB'nin, politika faizini en az 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakıldığını anımsatan analistler, hafta başından bu yana 50 baz puanlık faiz artışı beklentisinin de güçlendiğini ifade etti.

Analistler, bugün yurt içinde ayrıca para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de haftalık işsizlik başvuruları ile Philadelphia Fed imalat endeksi verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.670 doların destek, 1.710 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

Dolarda yön yukarı

 

Yerli yatırımcının varlıklarında yüzde 44 büyüme

 

Borsa güne yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)