E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yine düştü---

Altın yine düştü

Altın yine düştü
05 Eylül 2013 - 21:53 borsagundem.com

Altın fiyatları ekonomik verilerin Fed'in teşvikleri azaltacağı düşüncesini artırması ile düşüşünü ikinci güne taşıdı

Altın fiyatları beklenenden iyi gelen ekonomik verilerin Fed'in teşvikleri azaltacağı düşüncesini güçlendirmesi ile düşüşünü ikinci güne taşıdı.
Kamu hizmetleri, perakende ve sağlık hizmetleri gibi sektörleri içeren Institute for Supply Management (ISM) imalat dışı hizmet endeksi bir önceki ay seviyesi 56'dan 58.6'ya yükseldi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmini 55'e düşüş olacağı yönündeydi. Altın bu yıl içerisinde Fed'in tahvil alımlarını azaltacağı söylentileri ile yüzde 17 geriledi. Doların diğer 10 büyük para birimi karşısındaki hareketlerini izleyen Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0.5 kadar yükseldi.
Chicago'da bulunan R.J. O’Brien & Associates kıdemli emtia brokerlarından Tom Power, "Güçlü ABD verileri piyasayı tekrar gerginleştirdi. Doların güçlenmesi ise altının aleyhine işliyor" yorumunu yaptı.
Aralık vadeli altının ons fiyatı yüzde 0.7 gerileyerek Comex piyasasında New York saati ile 10:15'te 1,380.40 dolar oldu. Fiyatlar erken saatlerde Senato'nun Başkan Barack Obama'ya Suriye'ye askeri müdahale konusunda destek vermesiyle yüzde 0.7'ye varan artış kaydetti.
Altın fiyatları dün, ABD'nin askeri müdahale konusunda Rusya ile anlaşmazlık yaşaması ile yüzde 1.6 gerilemişti.
Aralık vadeli gümüşün ons fiyatı ise yüzde 0.3 düşerek 23.35 dolar oldu. Ekim vadeli platinin onsu ise yüzde 0.8 gerileyerek 1,482 dolardan işlem görürken, Aralık vadeli paladyum yüzde 1.4 kayıpla 688,80 dolara düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)