E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükseldi---

Altın yükseldi

Altın yükseldi
17 Ekim 2011 - 10:51 borsagundem.com

Avrupa'daki iyimserlikle altın hisselerle birlikte yükseliyor

Avrupalı liderlerin bölgenin borç krizi üzerinde çözümcül bir plana varacaklarına dair iyimserlikle altın hisse senedini de içinde barındıran riskli varlıklar ve emtia ile birlikte değerleniyor.
Külçe altının onsu yüzde 0.2 kadar yükselişle 1,684.43 dolara yükselirken Singapur'da ise yerel saat ile 11.29'da 1,680.25 dolardan işlem gördü. Aralık teslimli altının onsu New York Comex'inde 1,682.40 dolardan işlem gördükten sorna kayıp ve kazanç arasında gidip geldi.
"Güven yükseliyor ve biz varlık tahsisinin riskli varlıklar üzerinden yapıldığını görüyoruz ve paranın bir kısmı da emtia içinde altına gidiyor." diyen National Australia Bank Ltd. ekonomisti Alexandra Knight, "Altının güvenli varlık statüsü ABD dolarına ve Hazine tahvillerine yol veriyor böylece biz de fiyatlardaki volatiliteyi beklmeye devam ediyoruz." yorumunda bulundu.
Spot gümüşün onsu yüzde 0.6 kadar artışla 32.40 dolardan işlem gördü. Spot platinin onsu ise pek fazla değişim göstermeyerek 1,553.18 dolar olurken paladyumun onsu ise yüzde 1.4 artışla 633.25 dolardan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)