E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükseldi---

Altın yükseldi

Altın yükseldi
14 Aralık 2011 - 09:59 borsagundem.com

Altın, düşük fiyatının yatırımcıya cazip gelmesiyle 8 haftanın düşüğünden sıçradı

Altının eylül ayından beri en büyük 2 günlük kaybı ile 8 haftanın düşüğüne gerilemesinin yatırımcı gözünde güçlü dolara baskın gelemsi ile altın sıçradı.
Spot altının onsu yüzde 0.7 kadar artışla 1,642.82 dolara yükselirken Londra'da ise yerel saatle 4.23'te 1,637.10 dolardan işlem gördü. Bloomberg'ün derlediği verilere göre ETF'deki altın varlıkları 2,360.685 metrik tona yükseldi. Üst üste 3 gün değer kaybeden Comex'teki şubat teslimli altının onsu ise yüzde 2.3 geriledi.
ABD Merkez Bankası Fed'in büyümeyi desteklemek adına yeni bir karar almamasının ardından altın dün tepetaklak oldu. 2008'deki emtia düşüşlerini önceden tahmin eden ekonomistlerden biri olan Dennis Gartman, altının ayı piyasasına girişe hazırlanıyor olabilceğini belirtirken varlıklardaki toptan satış olasılığının arttığını söyledi.
"Eğer siz bir yatırımcıysanız şu an toparlanmakta olan ABD piyasaları ve ikiye bölünmüş Avrupa arasında paralanıyorsunuz." diyen UBS AG analisti Tom Price, "Yatırımcı gerçekten hagisinin altının fiyatlanması konusunda ağır bastığını denerken altın da en az önümüzdeki hafta içinde ABD piyasalarının görünümü sebebiyle mücadele verecek." yorumunda bulundu.
Spot altının onsu doların hızlı yükselişi sebebiyle dün 21 ekimden beri en düşük seviye olan 1,622.65 dolar oldu. Dolar bu hafta euro karşısında yüzde 2.6 değer kazanıeken külçe altın ise yüzde 4.4 geriledi.
6 eylül tarihinde 1,921.15 dolar rekorunu kıran altının ayı piyasasına girmesi için en az 1,536.92 doların altına düşmesi gerekiyor. Altın sıçramaya geçmeden önce 26 Eylül tarihinde bu seviyenin altını gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)