E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükselebilir---

Altın yükselebilir

Altın yükselebilir
13 Mayıs 2011 - 10:35 borsagundem.com

Altın fiziki alımlarla değer kazanabilir

Yatırımcıların ve tüketicilerin fiziki alımı desteklemesi ile altın daha da değer kazanabilir.
Bloomberg'in aralarında araştırma yaptığı 16 analist, trader ve yatırımcının 11'i ya da yüzde 69'u külçe altının önümüzdeki haftayükeseleceğini söyledi. 3 kişi düşük fiyatlar öngörürken iki kişi ise fiyatların yatay kalacağını söyledi.  New York Comex'te işlem gören haziran teslimli altının onsu dün saat 11.35'te yüzde 0.3 artarak 1,496.10 dolara yükseldi. Altın 2 mayısta 1,577.40 dolar rekorunu kırmıştı.
Küresel ekonomik büyümenin yavaşlamasınınişareti olarak hükümetlerin enflasyonu soğutmak için gösterge faiz artırmasıyla içlerinden bakır ve petrolün de olduğu emtianın değer kaybetmesi ile birlikte altın tüm zamanların en yükseğinden yüzde 5.2 geriledi. UBS AG 11 mayıs tarihinde dünyanın en büyük altın alıcısı olan Hindistan'a altın satışının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 10 arttığını açıklamıştı.
"Mayıs ayının başından beri fiziki altın talebi oldukça güçlü." diyen Londra merkezli Standard Bank Plc analistlereinden  Walter de Wet, "İstikrarlı fiziki altın alımı ilgisi özelikle Hindistan'dan geldiğinde, genellikle Asya'nın genelinde daha geniş bir ilgiye şahitlik ediyoruz." yorumunda bulundu.  
Yaklaşık 7 yıl önce başlayan haftalık altın araştırması 362 haftanın 208'inde ya da yüzde 57'sinde doğru sonuca ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)