E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükseliş çabasında---

Altın yükseliş çabasında

Altın yükseliş çabasında
31 Mayıs 2016 - 07:37 borsagundem.com

Altın 9 günlük düşüşün ardından bugün yükselme çabasında

Dün 1200 dolar ile şubat ayından beri en düşük seviyeyi gören altın günü yine kayıpla kapatarak arka arkaya 9 gün değer kaybetti. Bugün ise  güne pozitif başlayarak Fed'in faiz kararında etkili olabilecek istihdam verisi öncesi dokuz günlük düşüşünü durdurmuş oldu.

Gün içerisinde, özellikle ABD cephesinden açıklanacak olan veriler, FED'in faizleri arttırma ihtimalini etkileyebileceği için Altın fiyatları üzerinde etkili olacaktır. Ons altın yeni güne dünkü kapanış seviyesi olan 1205 dolar seviyesinden başladıktan  sonra gelen alımlarla yükseldi. Şu saatlerde yüzde 0.56 artı ile 1212 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Analistlere göre,bugün açıklanacak çekirdek enflasyon verileri Dolar'ın ne yapacağına ve bununla birlikte altını da nasıl hareket edeceğini belirleyecek bir gelişme. Bu noktada altının yükselişi sadece tepki alımlarından ibaret olur çünkü genel olarak altının aşağı yönlü trendi onu destekleyen temel gelişmeler tarafından da açıklanmakta.

Altın Mayıs ayında, Fed Başkanı Janet Yellen'ın önümüzdeki aylarda faiz artırımına gidilebileceğini işaret etmesi ile birlikte düştü ve bu yılki rallisini daralttı. Fed fonları vadelilerine göre, Haziran ayında faiz artırımına gidilme olasılığı yüzde 30'a yükseldi ve Temmuz ayı için ise yüzde 50'nin üstüne çıktı.

Sydney'de CMC Markets baş analisti Ric Spooner, "Genel hava şimdilerde açık bir şekilde negatif," dedi ve "Açıkça Yellen'ın açıklaması satış aktivitesini güçlendirdi. Şu durumda ani bir değişiklik olmazsa, Fed'in faiz artırımına yaklaşıyoruz. Hatta iki faiz artırımı görebiliriz. Bu durum dolar için yukarı ve altın için aşağı bir faktör" şeklinde görüş bildirdi.Spooner, bugünkü rallinin traderların düşüşün abartılı olduğunu düşünüyor olmalarından kaynaklanabileceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)