E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükseliş seyrinde---

Altın yükseliş seyrinde

Altın yükseliş seyrinde
18 Temmuz 2013 - 21:46 borsagundem.com

Altın fiyatları fiziki alımların artması beklentisiyle yükseldi

Altın vadelileri, fiziki alımların artacağı tahminleri üzerinde son dört günde üçüncü kez yükseldi.
Japonya'nın en büyük altın perakendecisi Tanaka Kikinzoku Kogyo K.K., düşük fiyatların müşterilere çekici gelmesi sonrasında satışlarının ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre üç kat arttığını açıkladı. Barclays Plc tarafından yayınlanan 15 Temmuz tarihli bir raporda Çin'den Japonya'ya olan taleplerin sıkılaşacağı ihtimalleri mevcut. Dün itibariyle altın fiyatları, 28 Haziran'daki 34 ayın en düşük seviyesinden sonra yüzde 8.4 ralli yapmış durumda.
Citigroup Inc. emtia vadelileri uzmanı Sterling Smith, "Fiziki alımlar altın piyasasının canlı kalmasını sağlıyor. Ayrıca bazı teknik alımların da gerçekleştiğini gördük" yorumunu yaptı.
Aralık vadeli altın fiyatları yüzde 0.4 yükselerek New York saatiyle 10:15'te Comex'te 1,283.90 dolardan işlem gördü. Altın dün kazançları silmeden önce 1,301.10 dolara dokunarak 21 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı.
Bernanke dün yaptığı konuşmada Fed'in varlık alımlarının daha önce belirlenen bir plan çerçevesinde gerçekleşmediğini belirtti. Külçe altın bazı yatırımcıların güvenini kaybetmesiyle, dünün fiyatları baz alındığında bu yıl içerisinde yüzde 24 geriledi.
Ekim vadeli platin kontratları New York Mercantile Exchange'te yüzde 0.3 artarak ons başına 1,415 dolardan işlem gördü. Platin ve altın fiyatları arasındaki oran 1.1118 olarak Ağustos 2011'den bu yana en yükseğe ulaştı. İşlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 60 aşağısında gerçekleşti.
Eylül vadeli gümüş kontratları ise yüzde 0.6 gerileyerek New York'ta 19.30 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı18 Temmuz 2013 22:28

    Merkez Bankaları altını tanıdığı sürece altın ölmez. Cesaretleri var ise altını satsınlar ve bir daha artık altını ödeme aracı olarak kabul etmesinler. Bu çağda altını tanımanın bilimsel mantığı yok ama çok derin anlamı var herhalde. Bernanke altın para değil bir maldır demiş. Bence mal kendisidir.