E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükselişe doymuyor---

Altın yükselişe doymuyor

Altın yükselişe doymuyor
07 Mart 2011 - 11:45 borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta Libya’daki gelişmelerin yanı sıra ABD tarım dışı istihdam rakamlarının beklendiği gibi güçlü gerçekleşmemesi piyasaya alım getirdi

Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde Libya’daki gelişmelerin yanı sıra ABD tarım dışı istihdam rakamlarının beklendiği gibi güçlü gerçekleşmemesi piyasada alımları güçlendirdi. Haftanın genelinde 1404,88-1440,58 ons/dolar seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada altın dolar karşısında yaklaşık %1,45 oranında değer kazandı. Bu hafta, Avrupa Merkez Bankası’nın aylık raporunun yanı sıra ABD perakende satışları ve Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.
Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak kısa vadede bekle, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.
Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1440 ons/dolar direnç seviyesinin altında kalması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.
Seviyeler: Gün içinde 1409,50 ve 1422,10 ons/dolar seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1440 ve 1452,30 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir. 

ECO YATIRIM ALTIN YORUMU

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)