E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükselişe geçti---

Altın yükselişe geçti

Altın yükselişe geçti
03 Ocak 2014 - 08:14 borsagundem.com

Altın, Asya bölgesinde talebin güçleneceği beklentisi ile yükselişini sürdürüyor

Altın, tüketimin en fazla gerçekleştiği bölge olan Asya'da talebin artacağı spekülasyonu ile, Ekim ayından bu yana en hızlı haftalık yükselişine yönlendi. Platin kasım ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Spot altın yüzde 1 yükselerek ons başına 1,237.03 dolar ile 18 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra, Singapur saati ile 11:51'de, 1,,230.46 dolara geldi. Metal bu hafta yüzde 1.4 yükseldi. Altın 31 Aralık'ta 1,182.27 dolar ile 28 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesini gördü ve geçen yıl 1981'den bu yana en kötü yıllık performansını gerçekleştirdi.

Şanghay Altın Borsası'nda yüzde 99.99 saflıktaki altının işlem hacmi, 31 Aralık'ta 7,849 kilogram ile 2 Aralık'tan beri en düşük seviyesine indikten sonra, dün 10,400 kilograma tırmandı. Altın tüketiminde 2013 yılında muhtemelen Hindistan'ı aşarak bir numaraya oturan Çin'de hemen teslim altın için ödenen prim dğn ons başına 21.07 dolar seviyesindeydi. Bu prim geçen yıl ortalama 18.72 dolar seviyesinde seyretti.

Irvine, California'da emeklilik hesapları için altın sağlayan yatırım şirketi Morgan Gold'un şef stratejisti Ed Moy, Bloomberg Television'da “First Up” programına yaptığı değerlendirmede, "Altın fiyatlarında çok fazla belirsizlik, çok fazla volatilite olacak," dedi ve "Altın, Asyalı'nın aklında refah depolamanın bir yolu. Asya'da aşırı güçlü talep düşünüldüğünde, uzun dönemde bu durum altında yukarı yönde bir baskı oluşturmalı" şeklinde görüş bildirdi.

Şubat vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,230.80 dolara çıktı. İşlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 46 üzerindeydi. ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu verilerine göre, fiyatların düşeceği beklentisi ile açılan açık pozisyon sayısı, Ekim ile 24 Aralık arasındaki dönemde yaklaşık dört kat arttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)