E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükselişe geçti---

Altın yükselişe geçti

Altın yükselişe geçti
19 Mart 2015 - 08:49 borsagundem.com

Altın, Fed'in faiz artırımlarının beklenenden daha yavaş olabileceğini işaret etmesinin ardından rallisini genişletti

Altın, Fed'in dünkü toplantısında, gösterge faizin beklenenden daha yavaş artırılabileceğini işaret etmesinin ardından, son üç ayın en düşük seviyesinden başlattığı sıçramasını genişletti. 

Spot altın yüzde 0.9 yükselişle ons başına 1,177.96 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 12:32'de, 1,172.02 doalra geldi. Metal Çarşamba günü yüzde 1.6 ile Ocak ayından bu yana en hızlı artışını gerçekleştirdi. Altın 17 Mart'ta, Fed'in yakın zamanda faiz artışına gidebileceği spekülasyonunun güçlendiği bir ortamda, 1,142.92 doalra kadar düşerek 1 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesini görmüştü. 

ABD merkez bankası, dünkü açıklamasında, ekonomik büyümenin "biraz ılımlı" olduğunu ve enflasyonun yetkililerin olmasını istediği yerin daha da altına düştüğünü kaydetti. Politika yapıcılar açıklama metninde "sabırlı" ifadesini kaldırırken, Başkan Janet Yellen, bunun Fed'in sabırsız olacağı anlamına gelmediğini söyledi. Yellen, "Bu değişiklik, faiz artışının kesin Haziran ayında olacağı anlamına gelmiyor, ancak bu seçeneği de gözardı edemeyiz" dedi.  Fed yetkilileri ayrıca, 2015 yılı sonu için gösterge federal fonlar faizi tahminini de düşürdü. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)