E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükselişe geçti---

Altın yükselişe geçti

Altın yükselişe geçti
10 Temmuz 2015 - 08:04 borsagundem.com

Altın, Yunanistan ve Çin risklerinin ABD’nin faiz artırımı görünümünü zayıflatması ile kazançları genişletiyor

Altın, Fed’in faiz oranlarındaki artırımı erteleyebileceği spekülasyonları ve Çin ve Yunanistan kaynaklı ekonomik risklerin etkisiyle 3 ayın en düşük seviyesinden yükselişi genişletiyor. Gümüş, platin ve paladyum yükseliyor.

Spot altın, yüzde 0.3 kadat değerlenerek ons başına 1,162.87 dolar oldu ve Singapur saati ile 11:42’de 1,161.03 dolardan işlem gördü. Kıymetli metal Çarşamba günü 1,147.36 dolar ile 18 Mart’tan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Ancak altın bu hafta hala yüzde 0.7 aşağıda seyrediyor.

Altın, Fed’in borçlanma maliyetlerini yükselteceği beklentisi ile bu yıl yüzde 2 geriledi. Fed’in faiz artıracağı beklentileri doları desteklerken, altının görünümünü zayıflattı. Fed’in Çarşamba günü yayımlanan Haziran ayı toplantı tutanaklarına göre, yetkililer yurtdışındaki risklere rağmen para politikasında sıkılaşmanın uygun olduğunu düşünüyorlar. Yatırımcılar, Fed Başkanı Janet Yellen’in Cuma günü yapacağı konuşmayı takip edecekler.

HSBC Securities (USA) Inc. analistlerinden James Steel, “Para politikasında sıkılaştırma olacağı endişelerinin hafiflemesi altına teorik olarak pozit6if etki eder” dedi. HSBC, Aralık 2015’e kadar faiz artırımı öngörmüyor.

Yunanistan, kreditörler tarafından talep edilen reform ve harcama kesintileri karşılığında 3 yıl sürecek ve en az 53.5 milyar euro (59.2 milyar dolar) değerinde bir kurtarma planı uygulanmasını istedi. Yunanistan’ın teklifi Pazar günü Avrupa liderleri zirvesinde tartışılacak.

Çin hisseleri Cuma günü ralli yaptı. Gösterge endeks 2008’den bu yana en büyük iki günlük yükselişe hazırlanıyor. Ülke hisselerindeki gerileme küresel hisse senedi ve emtiada kayıplara yol açmıştı.

Ağustos vadeli altın kontratı, New York Comex’te yüzde 0.1 yükselerek ons başına 1.159.50 dolardan alıcı buldu. Spot gümüş yüzde 0.4 yükselerek ons başına 15.4751 dolar oldu ve yükselişi üçüncü güne taşıyor. Platin yüzde 0.5 artış ile ons başına 1,030.15 dolara ulaştı. Gümüş ve platin haftalık kayba hazırlanıyor. Paladyum yüzde 1.1 yükselerek ons başına 645.95 dolara geldi. Bu hafta yüzde 5.8’lik kayıp vermeye ilerliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)