E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükselişe geçti---

Altın yükselişe geçti

Altın yükselişe geçti
30 Mayıs 2013 - 17:25 borsagundem.com

Altın vadeli kontratları, Fed'in teşviklere devam edeceği beklentisi ile yükseldi

Altın vadeli kontratları, Fed'in ekonomiyi desteklemek için tahvil alımlarına devam edeceği beklentisinin metale yönelik değer koruma talebini güçlendirmesi sonucu son bir haftanın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. Gümüş de değer kazandı.
ABD'de gayrısafi yurtiçi hasıla (GSYİH) yılın ilk çeyreğinde yüzde 2.4 genişledi. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, büyümenin ilk açıklanan rakam olan yüzde 2.5 seviyesinde gerçekleşmesi yönündeydi. ABD'de işsizlik başvuruları geçen hafta 10,000 artarak 354,000'e çıktı. Beklenti bu verinin 340,000 seviyesinde çıkması şeklindeydi. ABD para biriminin altı önemli para karşısındaki seyrini gösteren Dolar Endeksi düşüşünü ikinci güne taşıdı.
Chicago'da R.J. O’Brien & Associates kıdemli emtia brokerı Phil Streible, "Bugünkü veriler, ekonominin tam olarak toparlanmadığını işaret ediyor ve bu yüzden, Fed teşvikleri aceleci bir şekilde azaltmayacak," dedi ve "Ayrıca, zayıf dolar da altını destekliyor" yorumunda bulundu.
Ağustos vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 1.4 yükselerek New York saati ile 09:35'te ons başına 1,411.90 dolara çıktı ve 23 Mayıs'tan bu yana en hızlı yükselişine yönlendi.
Vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 49 üzerindeydi.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke, 22 Mayıs'ta yaptığı konuşmada, merkez bankasının, ekonomi süregelen toparlanma işaretleri gösterirse, aylık 85 milyar dolar olan varlık alım programını yavaşlatabileceğini söyledi.
Altın, hisse senetlerinin ralli yapması, doların güçlenmesi ve Fed'in teşvikleri daraltabileceği spekülasyonu ile bu yıl yüzde 17 düştü ve geçen ay ayı piyasasına girdi.
Gümüş vadeli kontratları New York'ta yüzde 1.8 yükselerek ons başına 22.82 dolara çıktı ve 2 Mayıs'tan bu yana en hızlı yükselişine yönlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)