E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükselişi devam ediyor---

Altın yükselişi devam ediyor

Altın yükselişi devam ediyor
17 Nisan 2013 - 14:18 borsagundem.com

Spot altın, yatırımcı ve tüketici alımlarını getireceği beklentisi ile yükselişini ikinci güne taşıdı

Spot altın Londra'da, son 30 yılın en hızlı düşüşünün yatırımcı ve tüketici alımlarını güçlendireceği spekülasyonu ile yükselişini ikinci güne taşıdı. Ancak vadeli altın kontratları New York'ta düştü.
Altın 12 yıl üst üste yükselerek değerini altı kat artırmasının ardından, 2013 yılında yüzde 18 kaybetti. Metal 12 Nisan'da, bazı Avrupa merkez bankalarının fon sağlamak için altın satabileceği spekülasyonu ve ABD'deki ekonomik toparlanmanın Fed'i teşvikleri sonlandırmaya yöneltebileceği beklentisi ile yüzde 5 düştü ve ayı piyasasına girdi. Altın 14-15 Nisan'daki iki günlük sürede yüzde 14 düşerek, Şubat 1983'ten bu yana en keskin kaybını yaşadı.
UBS AG'nin servet yönetimi biriminden emtia araştırma müdürü Dominic Schnider, Bloomberg Television'a yaptığı değerlendirmede, "Temel göstergelere bakarsanız, düşüş aşırı ve halen çok fazla sorunun olduğu gerçeğinden kopuk -- borçların parasallaştırılması, reel faizler negatif bölgede kalmaya devam edecek ve dolar uzun vadede halen bu kadar güçlü olmayacak bir para birimi," dedi ve "Ancak çok fazla hasar oldu" şeklinde görüş bildirdi.
Spot altın yüzde 1.3 yükselerek ons başına 1,386.25 dolara kadar çıktıktan sonra, Londra saati ile 09:39'da 1,381.32 dolara geldi. Fiyatlar dün 1,321.95 dolar ile Ocak 2011'den bu yana en düşük seviyesini gördü. Altının 14 günlük RSI göstergesi 23.3'e geldi. Bazı teknik analistler, 30 seviyesinin altını, yakında bir yükseliş olabileceğinin işareti olarak değerlendiriyor.
Haziran vadeli altın, New York Comex piyasasında, yüzde 0.5 düşerek ons başına 1,381.10 dolara kadar indikten sonra 1,372.90 dolara geldi. Vadeli kontratlar dün, önceki iki gün yüzde 13 ile son 30 yılın en hızlı kaybını yaşadıktan sonra, yüzde 1.9'luk ralli yaptı. Vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 78 üzerindeydi.
Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları 11 gün üst üste düşerek, dün itibariyle 2,377.8 tona indi ve Haziran ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)