E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükselişine ara verdi---

Altın yükselişine ara verdi

Altın yükselişine ara verdi
15 Haziran 2016 - 07:48 borsagundem.com

Altın referandum endişeleriyle dört haftanın zirvesine yükseldikten sonra bugün biraz gevşedi

İngiltere'nin AB'den ayrılmasının oylanacağı 23 Haziran tarihli “Brexit”  referanduma ilişkin endişelerle birlikte riskli varlıklardan kaçan yatırımcıların güvenli varlıklara yöneltmesiyle birlikte, altının yükselişini dört hafta önceki seviyelerine taşıdı.

Ons altın 10 gündür devam eden yükselişini dün 1289.93 seviyesine kadar sürdürdü. Kapanışını 1285.79 dolar seviyesinden gerçekleştiren sarı metal yeni güne aynı seviyeden başladıktan sonra hafif gevşedi. Şu saatlerde yüzde 0.13 eksi ile 1284 seviyesinden işlem görüyor.

Analistlere göre Yellen'ın özellikle istihdam piyasasının genel görünümü hakkında olumlu yorumlarda bulunması veya Temmuz ayına dair şahin bir tavır takınması durumunda altın fiyatlarında geri çekilmeler
görebiliriz. Açıklamaların dolara değer kaybettirecek nitelikte olması halinde ise onsta 1300 seviyelerine doğru yükseliş hareketi görülebilir. Teknik olarak ise yeni günde alıcılı bir görüntü ile başlanması durumunda 1290 direnci takip edeceğiz. Üzerinde kalıcılık sağlanırsa 1300-1305 seviyelerine doğru yükselişler görebiliriz. Geri çekilmelerde ise 1276-1273 aralığını geçilmesi durumunda 1270 ve 1265
seviyeleri hedeflenebilir."

Altın, hisse senetlerinde küresel bir satış dalgası tetikleyen Brexit referandumundan kaynaklanan belirsizlik  havasından faydalanıyor. Bugün ABD ve yarın Japonya merkez bankaları tarafından açıklanacak para politikası kararları öncesi, FED’in faiz artırımını pas geçeceği yönündeki beklentilerle birlikte altın 10 gündür aralıksız yükseldi.

ABN Amro Group NV döviz ve değerli metal analisti Georgette Boele'nin 14 Haziran tarihli raporuna göre altın, söz konusu oylamanın ayrılık yönünde sonuçlanması durumunda, takip eden günlerde veya haftalarda dolar karşısında 1.35 seviyesine kadar gerileyebilir. ABD ve Japonya'da bu hafta gerçekleştirilecek merkez bankası toplantıları da yakından takip edilecek.

Avrupa borsalarının yükselişle açılmaları bekleniyor

 

İngiltere AB'den çıkarsa ne olur?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)