E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükselişini kesmiyor---

Altın yükselişini kesmiyor

Altın yükselişini kesmiyor
25 Nisan 2013 - 18:29 borsagundem.com

Altın merkez bankaları alımları ve fiziki talepten destek bularak Eylül'den bu yana en sert yükselişi kaydetti

Altın, geçen haftaki son 30 yılın en sert düşüşünden sonra artan merkez bankası alımları ve daha fazla yatırımcı talebinin geldiği yolundaki işaretlerle birlikte Eylül ayından bu yana en sert yükselişi kaydetti.
Uluslararası Para Fonu (IMF) verilerine göre, Rusya ve Kazakistan altın rezervlerini Mart ayında da artırarak rezerv genişletmelerini altıncı aya taşıdı. Çin'de Şanghay Altın Borsası'nda gösterge nakit kontratın işlem hacmi, 16 Nisan'dan bu yana her gün, geçen yılın günlük ortalamasının dört katından daha fazla oldu. ABD darphanesi U.S. Mint'in sikke altın satışları Aralık 2009'dan bu yana en yüksek seviyesine yönlendi.
Florida'da bulunan T&K Futures & Options Inc. Başkanı Michael Smith, "Merkez bankalarının alımları ile ilgili haberler yukarı yönlü destek veriyor. Dünya genelinde fiziksel alımın olduğu verileri fiyatları daha da artırıyor" dedi.
Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında erel saat ile 10:38'de, ons başına 1,454.50 dolara geldi. Fiyatlar 15 Mayıs'ta yüzde 9.3 düşerek Mart 1980'den bu yana en keskin kaybını gerçekleştirmişti.
Altın vadelileri 16 Nisan'da 2 yılnın en düşük seviyesine geriledikleri 1,324.50 dolardan bu yana yüzde 10 yükseldi.
UBS AG'nin servet yönetim biriminde emtia araştırma müdürü Dominic Schnider, "Merkez bankalarının bazıları, bazı fiziki oyuncuların yaptığı gibi, bu düşüşü alım fırsatı olarak değerlendirebilir," dedi ve "Muhtemelen kısa vadede devam edecek olan ETF satışları fiyatlardaki yükselişi yavaşlatıyor" değerlendirmesinde bulundu.
ABD'de U.S. Mint'in sikke altın satışları dün itibariyle bu ay 196,500 onsa çıktı. Bu rakam Mart ayında 62,000 ons olmuştu. Satış miktarı Aralık 2009'da 231,000 onstu. ABD Darphanesi 23 Nisan'da yaptığı açıklamada, American Eagle olarak adlandırılan sikkelerin en küçük boyunun tükendiğini kaydetmişti.
Gümüş vadeli kontratları yüzde 4.5 yükselerek ons başına 23.91 dolara çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)