E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükselişini koruyor---

Altın yükselişini koruyor

Altın yükselişini koruyor
04 Şubat 2014 - 09:11 borsagundem.com

Altın, düşen hisse senetleri sonrası artan güvenli liman alımları ile gelen kazançlarını koruyor

Altın, küresel büyümenin sendeleyebileceğine ilişkin endişelerin hisse senedi piyasalarını düşürmesi ve bunun sonucu güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin güçlenmesi ile birlikte, kazançlarını korudu ve Ağustos ayından bu yana gerçekleştirdiği en büyük aylık kazancını genişletti.

Spot altın yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,259.98 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 10:57'de 1,257.46 dolara geldi. Altın dün, küresel hisse senetlerinin göstergesi olan MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi'nin yüzde 1.6 düşmesinin etkisi ile yüzde 1.8 yükseldi ve 1,266.41 dolara kadar çıkarak 30 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Dün Çin'den ABD ve İngiltere'te, imalat sanayi verileri yavaşlama gösterirken, gelişen ülke hisse senetleri ve paralarında satışlar derinleşti. Altın geçen ay, Fed'in varlık alımlarını azaltmaya başlamasına karşın yüzde 3.2 değer kazandı.

Commonwealth Bank of Australia analisti Lachlan Shaw, bugün e-posta yoluyla yaptığı değerlendirmede, "İmalat sanayi sektörü hayalkırıklığı yaratıyor," dedi ve "Altın, küresel hisse senedi piyasalarındaki düşüşlerle birlikte, güvenli liman alımlarının gelmesinden destek buldu" şeklinde görüş bildirdi.

Dünya Altın Konseyi yatırım araştırma direktörü Juan Carlos Artigas, yatırımcıların varlıklarını çeşitlendirmeleri ile birlikte, 2014 yılında portföylerinin yüzde 2 ila 10'unu altına ayırabileceklerini, şu sıralar bu oranın yüzde 1 olduğunu kaydetti.

Nisan vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.3 kayıpla ons başına 1,256.70 dolara geriledi. Kontrat dün yüzde 1.6 ile 23 Ocak'tan bu yana en hızlı artışını gerçekleştirmişti.

SPDR Varlıkları

Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları, iki gün ard arda artarak Aralık 2012'den bu yana en uzun süreli yükseliş dönemini gerçekleştirdikten sonra, dün, ikinci gün üst üste değişmedi.

Gümiş yüzde 01 yükselişle ons başına 19.3604 dolara çıktı ve yükselişini üçüncü güne taşıdı. Palladyum dünkü seviyesi olan ons başına 702.50 dolardan 702.63 dolara geldi. Metal dün düşüşünü onuncu güne taşıyarak Ekim 2001'den bu yana en uzun süreli kayıp dönemini gerçekleştirdi.

Platin dünkü seviyesi olan ons başına 1,382.50 dolardan 1,381.94 dolara geldi. Güney Afrika'da dünyanın en büyük platin üreticileri, 23 Ocak'tan bu yana süren grevi sonlandırmak için yeni bir teklif hazırlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)