E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşe geçti---

Altın düşüşe geçti

Altın düşüşe geçti
05 Ağustos 2016 - 15:45 borsagundem.com

Altın istihdam verisi sonrası hızlı düşüşe geçti

Altın, dün İngiltere Merkez Bankası'nın yedi yıl sonra ilk faiz indirimini de içeren bir teşvik paketi açıklamasının ardından, yatırımcıların dikkatlerini kilit önemdeki ABD istihdam verilerine çevirmeleri ile birlikte, yükselişe geçmişti.

Spot altın,dün yüzde 0.2 değer kazanarak 1365 dolara yükseldikten sonra, 1361 dolar civarından kapanış gerçekleştirdi. Tarım dışı istihdam verisinin ardından hızla gevşeyen ons altın 1341 dolara kadar düştükten sonra şu saatlerde yüzde 0.74 eksi ile 1351 dolar seviyesinde...

Günün önemli gündemi  ABD Tarım Dışı İstihdam verisi beklentileri aşarak 255 bin kişi arttı. Ekonomistlerin beklentisi istihdamın 179 bin kişi artması yönündeydi.İşsizlik oranı değişmedi.

İngiltere Merkez Bankası'nın İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılşma kararının (Brexit) olumsuz etkilerini giderebilmek için hazırladığı teşvik paketi, büyümeyi desteklemek için merkez bankaları ve hükümetlerin attığı adımların son halkasını oluşturdu. Zayıf ya da negatif faizler altının bu yıl yüzde 28 değer kazanmasına yardımcı oldu.

BMI Research'e göre, düşük ekonomik büyüme Fed'i bu yıl faiz artırımına gitmekten alı koyacak ve 2017'de yalnızca bir faiz artırımı olacak. BIM, buna bağlı olarak, 2017 yılı için altın fiyat tahminini 1,350 dolardan 1,400 dolara çıkardı.

Altının kaderi bugün belli oluyor

 

Petrol gevşeme eğiliminde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)