E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükselişini sürdürüyor---

Altın yükselişini sürdürüyor

Altın yükselişini sürdürüyor
20 Eylül 2016 - 08:16 borsagundem.com

Altın, Fed'in bu haftaki toplantısında faiz artırımına gitmeyeceği beklentisine dayanarak yükseldi

Altın, Fed'in bu haftaki toplantısında bir kez daha faiz artırımına gitmekten kaçınacağı, ancak bunun yerine, Aralık ayında yapılacak bu yılın son toplantısında faiz artırımına gidebileceğini işaret etmeyi tercih edeceği beklentisi ile yükselişini ikinci güne taşıdı.

Spot altın dün 1313 seviyesinden kapattıktan sonra, yeni günde ons başına 1.316,67 dolara kadar çıktıktan sonra, şu saatlerde yüzde 0.24 kazançla 1316.32 dolardan işlem görüyor. Metal Pazartesi günü yüzde 0.2 yükseldi ve bu yıl yüzde 24 artış gösterdi.

Altının bu yılın ilk yarısındaki rallisi, küresel para politikasına ilişkin belirsizliklere bağlı olarak tekledi. Bu hafta, yatırımcıların dikkatleri, Fed'e olduğu kadar, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) politika toplantısına da çevrildi. BOJ Başkanı Haruhio Kuroda'nın bu toplantıda ne yapacağı ya da negatif faide ısrar edip etmeyeceği konusunda görüşler bölünmüş durumda. Fed'in bu haftaki toplantıda faiz artırımına gitme olasılığı yüzde 20 ve Aralık ayı için ise yüzde 56 olarak görülüyor.

Pacific Heights Asset Management LLC başkanı Michael Cuggino, Bloomberg TV'ye yaptığı değerlendirmede, "İhtimaller Fed'in Eylül ayında bir şey yapmayacağı yönünde, ancak konuşmalar sert ve Aralık ayında faiz artırımı halen masada," dedi ve "Ancak bu toplantıya kadar önümüzde 3 aylık veri, küresel aktivite, istihdam rapoları ve enflasyon bilgileri var. Bu yüzde, Aralık ayı da garanti değil" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)