E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükselişini sürdürüyor---

Altın yükselişini sürdürüyor

Altın yükselişini sürdürüyor
13 Şubat 2015 - 08:09 borsagundem.com

Altın, bir ayın en düşük seviyesinden toparlanmayı genişleterek yükselişi ikinci güne taşıyor

Altın, bir ayın en düşük seviyesinden toparlanmayı genişleterek yükselişi ikinci güne taşıyor. Altındaki yükselişte ABD’nin perakende satışlarındaki düşüşün dünyanın en büyük ekonomisindeki büyüme hızı ile ilgili şüphe yaratması ve güvenli liman olarak nitelendirilen altına talebi artırması etkili oldu.

Spot altın, yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,227.76 dolar oldu ve Singapur saati ile 11:45’te 1,227.67 dolardan işlem gördü. Metal, 1,215.30 dolar ile 9 Ocak’tan bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından Perşembe gününü yüzde 0.3 yukarıdan sonlandırdı. Altın, 16 Ocak’tan bu yana üst üste günlük yükseliş göstermedi.

Altın, bu yıl yüzde 3.7 yükseldi. Altındaki yükselişte Yunanistan borç krizi ve Avrupa ve Asya’daki ek teşvik açıklamalarının güçlü dolar ve ABD’de faizlerin artırılacağı beklentilerinin etkilerini dengelemesi etkili oldu. Yunanistan ve Euro Bölgesi yetkilileri, Yunanistan’ın kurtarma paketinin uzatılması ile ilgili şartlarda Perşembe günü bir anlaşma sağlanamamasının ardından Cuma günü Brüksel’de pazarlıklara devam edecekler. Dolar, perakende satışlar verisinin ardından 5 aya yakın bir sürenin en büyük düşüşünü kaydetti ancak halen 10 yılın en yüksek seviyesine yakın seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)