E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükselişini sürdürüyor---

Altın yükselişini sürdürüyor

Altın yükselişini sürdürüyor
10 Haziran 2015 - 15:06 borsagundem.com

Altın, dolardaki zayıflama ve Yunanistan haberleri ile birlikte yükselişini üçüncü güne taşıdı

Altın, dolardaki zayıflama ile birlikte, düşüşünü üçüncü güne taşıdı. Gümüş, yatırımcıların exchange traded fonları (ETF) yoluyla yaptıkları alımları altıncı güne yaymaları ve böylelikle 2013'ten bu yana en uzun süreli çıkış döneminin oluşması sonucu değer kazandı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.8 geriledi ve Başkan Barack Obama'nın Pazartesi günü G7 zirvesindeki özel görüşmelerde güçlü dolara yönelik endişelerini dile getirdiği yolundaki haberin yalanlanmasının ardından geçen haftaki geri çekilmesini daha da genişletti. Commerzbank AG, raporunda, Yunanistan'ın er ya da geç eurodan çıkacağı yolundaki spekülasyonun da altına yönelik talebi desteklediğini belirtti. 

Altın, beklenenden daha iyi çıkan ABD tarım dışı istihdam raporunun Fed'in faiz artıracağı beklentilerini güçlendirmesi ile iki ayın en düşük seviyesine geriledikten sonra toparlanıyor. Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Çarşamba günü Brüksel'de Euro Bölgesi'nin en büyük iki ekonomisinin liderleri ile bir araya gelmeyi planlıyor. 

Kopenhag'da Danske Bank A/S kıdemli analisti Jens Pedersen, "Daha ucuz bri dolar, şu anda altın fiyatlarını destekleyen faktörlerden biri," dedi ve "Yunanistan'ın borç müzakerelerine ilişkin belireizliklerin altını desteklediğini de görüyoruz" şeklinde görüş bildirdi. 

Spot altın yüzde 0.8 yükselerek, Londra saati ile 10:57'de ons başına 1,186.03 dolara çıktı. Metal bu hafta yaklaşık yüzde 1 prim yaptı. 

Ağustos vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,183 dolara ulaştı.

Spot gümüş yüzde 1 yükselerek ons başına 16.1445 dolara çıktı ve  beş gün süren düşüş dönemini sonlandırdı. Gümüş destekli ETF'lerdeki varlıklar, Bloomberg'ind erlediği verilere göre, Salı günü itibariyle yüzde 1 artarak, 19,336.9 ton ile 1 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Platin yüzde 0.8 değer kazanarak ons başına 1,115.81 dolara çıkarken, palladyum yüzde 0.7 primle ons başına 746.60 dolara yükseldi ve son dokuz gündeki ilk yükselişini gerçekleştirdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)