E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükselişte---

Altın yükselişte

Altın yükselişte
07 Şubat 2014 - 09:55 borsagundem.com

Altın, ABD istihdam verisi öncesi, Çin piyasasının tekrar açılması ile birlikte haftalık kazanca yöneldi

Altın, ABD'de bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi öncesi, geçen yıl muhtemelen Hindistan'ı aşarak dünyanın bir numaralı altın kullanıcısı haline gelen Çin'de piyasaların bir hafta süren yeni yıl tatili sonrası yeniden açılması ile birlikte, haftalık kazanca yöneldi. Gümüş Aralık ayından bu yana en uzun rallisini sonlandırdı.

Spot altın gün içinde en az yüzde 0.2 yükselip düştükten sonra, Singapur saati ile 11:41'de, dünkü seviyesi olan ons başına 1,258.20 dolardan 1,261.65 dolara geldi. Altın bu hafta, gelişen piyasalardaki güçlü satışların güvenli liman alımlarını getirmesinin ardından yüzde 1.4 yükseldi ve 5 Şubat'ta 1,274.74 dolar ile 27 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Gümüş yüzde 0.5 düşüşle ons başına 19.879 dolaa inerek beş günlük yükselişini sonlandırdı ve Ağustos ayından bu yana en güçlü haftalık kazancını daralttı.

ABD'de bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdamın Ocak ayında, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, Aralık ayında Ocak 2011'den bu yana en yavaş artışını göstermesinin ardından daha hızlı bir artış göstermesi bekleniyor. Dün açıklanan haftalık işsizlik başvuruları verisinin tahmin edilenden daha fazla düşmesi, Fed'in varlık alımlarını daha da azaltacağı beklentilerini güçlendirdi. Çin'de Şanghay Altın Borsası'nın gösterge altın kontratının işlem hacmi, 30 Ocak'ta iki yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine düşmesinin ardından sıçrama yaptı. Çin'de piyasalar 31 Ocak'tan bu yana kapalıydı.

HSBC Securities (USA) Inc. analisti Howard Wen, "Altın, yaklaşmakta olan istihdam verisi öncesi, göreceli olarak dar bir işlem bandında yatay seyrediyor," dedi ve "ABD istihdam verileri metal fiyatlarının yönü konusunda önemli olacak. Çin'in açılması fiyatlara destek sağlayabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Nisan vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,260.50 dolara çıktı. Kontrat bu hafta yüzde 1.7 ile son bir ayın en hızlı haftalık kazancına yöneldi. Fed, geçen haftaki toplantısında, Aralık ayında ekonomideki güçlenme ile birlikte varlık alımlarını 10 milyar dolar azaltmasının ardından, yine aynı miktarda azaltıma gitme kararı aldı.

Spot platin yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,382.88 dolara çıktı ve son üç haftada ilk haftalık yükselişine yönlendi. Güney Afrika'da dünyanın en büyük üç platin üreticisi ile işçi sendikası arasında grevi sonlandırmaya yönelik görüşmeler, 5 Şubat'ta, anlaşmaya varılmaksızın sona erdi erdi. Palladyum yüzde 0.4 yükselişle ons başına 713.39 dolara çıktı ve iki hafta süren düşüşünü sonlandırmaya yönlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)