E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükseliyor---

Altın yükseliyor

Altın yükseliyor
08 Mart 2012 - 09:35 borsagundem.com

Yunanistan'ın ikinci kurtarma paketi konusunda kaydettiği ilerlemenin emtia ve hisse senedi piyasalarını desteklemesi altını yükseltiyor

Yunanistan'ın ikinci kurtarma paketi konusunda kaydettiği ilerlemenin emtia ve hisse senedi piyasalarını desteklemesi ve ETP'lerdeki altın varlıklarında yaşanan artışın yatırımcı talebinin arttığını göstermesiyle altın yükseliyor.
Spot altının ons fiyatı yüzde 0.2 artarak 1,687.65 dolardan işlem gördü. Bloomberg verilerine göre ETP'lerdeki altın varlıkları dün 2,407.021 tona ulaştı.
Yunanistan'da yatırımcıların yaklaşık yüzde 60'ının borç takasına katılmayı kabul etmesinin yarattığı iyimserlikle metal dün üç gündür süren düşüşünü sona erdirdi. Hisse senedi piyasalarında da alımlar görüldü.
ABD'deki HSBC Securities'de analisr olan James Steel yazdığı bir raporda, "Altında bir düşüş olması için Yunanistan konusunda bir sorun çıkması veya euro bölgesindeki krize bağlı bir gelişme olması gerekir" ifadesini kullandı.
Spot altın Şanghay Altın Borsası'nda dün bir ayın en düşük seviyesine inmesinin ardından dört gün içinde ilk kez yükseldi. Fiyat yüzde 0.9 artarak 344 yuan (1,689.91 dolar/ons) oldu.
Spot gümüş yüzde 0.4'lük değer kazancıyla ons başına 33.5625 dolar oldu. Yüzde 1.7 düşüş kaydeden spot platinin ons fiyatı yüzde 0.9 artarak 1,644.75 dolardan işlem görürken paladyum ise yüzde 0.4 arttı ve 689.50 dolara yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)