E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükseliyor---

Altın yükseliyor

Altın yükseliyor
20 Şubat 2012 - 11:24 borsagundem.com

Altın, Çin'in parasal genişlemeye gitmesi ile değer kazanıyor

Çin'in ekonomik büyümeyi teşvik etmek adına parasal genişlemeye gitmesi ve Avrupalı politika yapıcıların Yunanistan'ın borcunun etrafını kuşatması ile dolar zayıflarken altın tırmanıyor. Paladyum, platin ve gümüş ise değer kazanıyor.
Spot altının onsu yüzde 0.8 kadar tırmanışla 1,737.18 dolar olurken Singapur'da ise yerel saatle 12.39'da 1,735.30 dolardan işlem gördü. Altın, Yunanistan ve kreditörlerinin 130 milyar euroluk yardım paketi üstünde tartışmaları ile geçtiğimiz haftayı iniş çıkışlarla geçirirken pek fazla değişim göstermemiş oldu.
Australia & New Zealand Banking Group Ltd analisti Natalie Robertson, "Yunanistan'ın borç krizinin çözüleceğine dair iyimserliğin yükselmesi ve Çin'in zorunlu karşılıklarda indirime gittiğini duyurması altın fiyatlarında destekleyici oldu." açıklamasında bulundu.
Euro Bölgesi ekonomi ve maliye bakanları Yunanistan'a 130 milyar euroluk ikinci kurtarma paketini onaylamak için Brüksel'de bugün toplanıyor. Atina'nın istenilen şartları yerine getirmediği gerekçesiyle daha önce 2 kez ertelenen onayın yarın çıkma ihtimali Almanya'dan gelen iyimser açıklamalar nedeniyle artsa da şimdilik borç silme operasyonuyla yetinilmesi de beklentiler arasında. Çin Merkez Bankası ise 18 Şubat'ta, 24 Şubat'tan itibaren uygulanmak üzere, munzam karşılıklarda 50 baz puanlık indirime gitti. Dolar ise 16 majör para biriminin çoğu karşısında geriledi.
New York Comex'teki nisan teslimli altının onsu yüzde 0.6 artışla 1,736.50 Dolar oldu. Şangay Altın Borsası'ndaki spot altının onsu ise yüzde 0.3 kadar tırmanarak 353.30 yuandan (1,744.53 dolar) alıcı buldu. Bloomberg'in verilerine göre ETF'deki altın varlıkları ise 17 şubat tarihinde 2,388.683 metrik tona ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)