E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükseliyor---

Altın yükseliyor

Altın yükseliyor
14 Kasım 2011 - 08:48 borsagundem.com

Altın, yeni Avrupalı liderlerin getirdiği iyimserliğin dolara talebi sınırlanması ile yükseliyor

Yunanistan ve İtalya'daki yeni hükümetlerin toplantılarının ardından dolar düşerken alternatif yatırım aracı olan altına talebin artması ile altın yükseliyor.
Spot altının onsu yüzde 0.4 kadar artışla 1,796.27 dolara yükselirken Singapur'da ise yerel saatle 12.46'da ise 1,791.38 dolardan işlem gördü. Altın geçtiğimiz hafta yüzde 1.9 değer kazandı. New York Comex'teki elektronik işlemlerde aralık teslimli altın yüzde 0.5 kadar tırmanışla 1,797.60 dolara ulaştı.
Euro, Avrupa'daki yeni Yunan ve İtalyan hükümetlerinin borç krizlerini çözeceğine dair getirdiği iyimserlikle yükselişini üçüncü güne taşıdı. Silvio Berlusconi 12 kasım tarihinde görevinden istifa ederken Avrupa Birliği Rekabetten Sorumlu eski komiseri Mario Monti yeni hükümeti kurmakla görevlendirildi. Avrupa Merkez Bankası'nın eski başkan yardımcısı Lucas Papademos ise 11 kasım tarihinde yeni Yunan hükümetini kurmakla görevlendirildi.
"Politik liderlerin değişim haberleri sebebiyle euro bölgesine bir geri akın var." diyen Sydney merkezli Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, "Bu temelde doların zayıflatırken altını yukarı taşıyor." yorumunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)